Възстановяване на дейността на Летище Видин край село Иново е

...
Възстановяване на дейността на Летище Видин край село Иново е
Коментари Харесай

Правителството възстановява дейността на Летище Видин

Възстановяване на активността на Летище Видин край село Иново е един от плановете, включени в оповестената от Министерство на районното развиване и благоустройството интерактивна карта. Тя демонстрира проектите за развиването на транспортната инфраструктура на България и обвързваните райони до 2040 година Картата показва проектите на страната за плановете, които ще се осъществят в регионите за обмисляне на страната, като във връзка с видинското летище, срокът, който държавно управление си слага, е до 2025 година.
В плана влизат "услуги за обезпечаване на безвредна употреба на безпилотни летателни системи и обезпечаване на въздушна градска подвижност ", оповестяват от Министерство на регионалното развитие.
Летище Видин е намерено като през 1973 година и изпълнявало полети до София, както и до Варна и Бургас. През 1991 година, заради икономическата рецесия, постоянните авиолинии стават нерентабилни и са закрити, само че летището продължава да обслужва самолети и вертолети. Официално то е закрито е през 1999 година със заповед на тогавашния министър на превоза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР