Възстановиха движението по магистралата Атина - Ламия В Гърция е

...
Възстановиха движението по магистралата Атина - Ламия В Гърция е
Коментари Харесай

Частично овладяха големите пожари в предградията на Атина

Възстановиха придвижването по автомагистралата Атина - Ламия В Гърция е възобновено придвижването по автомагистралата Атина-Ламия, по
информация на гръцката пътна полиция. Това е станало в късния следобяд - придвижването е възобновено придвижването и в двете направления по автомагистралата Атина-Ламия сред пътните възли Инофита и Калифтаки. Инфoрмацията е доказана и от българи водачи на тежкотоварни камиони на място, оповестиха от Министерство на външните работи. Поради непрекъснато изменящата се обстановка, съветваме българските жители да наблюдават за промени в пътната конюнктура на: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=104146&Itemid=2684&lang= Посолството в Атина продължава да следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. Големите горски пожари, застрашаващи северните покрайнини на гръцката столица Атина, към този момент са отчасти овладени, само че на остров Евбея обстановката продължава да бъде бедствена, а чиновниците там приканиха за помощ, заяви ДПА. За пръв път можем да кажем, че обстановката е малко по-добра, сега има единствено два огнени фронта, съобщи Никос Папас, заместител шеф на района Атика пред телевизия Скай за пожарите край Атина.
От петък огнените фронтове бяха четири. Миналата нощ бе в действителност пъкъл, призрачен сън. Ние положихме големи старания да попречим на огъня да се популяризира в обитаеми региони, добави Папас. Хилядите евакуирани хора може скоро да се завърнат, в случай че домовете им не са изгорели, сподели той. Но това би трябвало да бъде направено постепенно и с огромна нерешителност, сподели Папас. Избягалите от пожарите през последните дни сега са настанени в хотели или при познати и родственици. В доста региони, наранени от пожарите, към момента няма електричество и вода, добави Българска телеграфна агенция. Съществува вяра, че пожарите ще бъдат сложени под надзор до вечерта, отбелязва ДПА. Спасителните екипи са под голям напън, тъй като доста неконтролирани и огромни пожари не престават да бушуват на полуостров Пелопонес и на остров Евбея. Фанис Спанос, шеф на район Централна Гърция, който дава отговор за остров Евбея, изпрати обезверен апел за помощ тази заран.
Пожарът продължава да бушува, той изгаря гори, унищожава къщи и заплашва човешки животи. Ние желаеме най-сетне задоволителен брой самолети за битка с пожарите, за които настояваме от ден първи. И желаеме повече пожарни коли, написа Спанос във фейсбук. Ако не вършим нищо, пожарът ще се популяризира на всички места, предизвести Спанос. На жителите бе подредено да се изтеглят от няколко региона на Евбея през последните няколко дни. Хората бяха евакуирани и с фериботи, тъй като в някои региони сухоземните пътища са блокирани. Много къщи са изгорели, само че точни данни за размера на вредите към момента няма. Пожари не престават да горят покрай Олимпия и Спарта, предизвиквайки всеобща евакуация. Според първичните оценки най-малкото 60 000 хектара са изгорели до момента, заяви държавната телевизия ЕРТ. Пожарникари от Украйна, Румъния и Кипър оказват помощ на гръцките екипи да овладеят пламъците. Франция, Швйцария, Швеция, Египет и Хърватия изпратиха самолети и хеликоптери за битка с пожарите. 23 пожарни коли от Румъния дойдоха в Атина в събота сутринта. Пожарникарите бяха приветствани с възторг от хората, борещи се с пламъците, съобщи телевизионният канал АНТ1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР