Възстановена е първоначалната инвестиция за "Марица Изток 3", за това

...
Възстановена е първоначалната инвестиция за "Марица Изток 3", за това
Коментари Харесай

Министър Петкова оправи интересно предложение на БСП

Възстановена е първичната инвестиция за "Марица Изток 3 ", за това и договорът ще бъде преустановен, с цел да не надплащаме. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден стана ясно, че НЕК към този момент няма да купува ток от "Марица Изток 3 " .

"Към цената на електрическа сила е на разположение една добавка "задължение към обществото ", които жителите заплащат, това се знае от всички. Сега сметките, обаче ще намалеят ", сподели още министърът.

"Законът за енергетиката планува, че цялото създадено количество сила, би трябвало да се продава единствено посредством утвърдените платформи.

Свободният пазар е отговорност на регулаторите, ресорите, за които аз давам отговор са изцяло транспарантни. Държавата не подкрепя никого, ние желаеме да изградим либерализиран пазар, който да е в полза на потребителите ", добави Петкова.

"Препоръчвам на Българска социалистическа партия да създадат съпоставяне за цената на тока на нашата борса и тази в Румъния, да вземем за пример. Цените са по-ниски ", разкри министърът на енергетиката.

"Двустранните връзки сред България и Русия се организират доста добре. На комисия след дни ще обсъдим връзките си още веднъж по доста тематики.

В региона на енергетиката имаме дълги и постоянни връзки, проблеми там няма ", отговори Петкова на въпрос за шпионския скандал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР