Възрастните сестри Стефка и Фанка Недкови живеят във фургон и

...
Възрастните сестри Стефка и Фанка Недкови живеят във фургон и
Коментари Харесай

Пенсионери от Пловдив живеят във фургон без ток от 8 години, наливат си вода от гробищата

Възрастните сестри Стефка и Фанка Недкови живеят във фургон и пристройка без ток и вода, откакто фамилната им къща в пловдивския квартал " Коматево " е била бутната през 2015 година, тъй като се оказала противозаконна. Всеки ден те вървят по километър и половина, с цел да си налеят вода от гробищата, съобщи bTV.

Къщата им е била издигната от техния татко през 1962 година върху общински парцел, даден за прилагане от тогавашното Трудово-кооперативно земеделско стопанство с отстъпено право на градеж.

" В този протокол са вписани 16 фамилии, които получават от ТКЗС-то оземление. Бащата на тези хора е платил 1800 лв. за това място ", изясни съседката на двете сестри Кера Карова.

Според кмета на регион " Южен " Атанас Кунчев тогава фамилията не е изпълнило изискванията да построи избрана площ. 53 години те са имали партиди за ток и вода и постоянно плащали налозите на парцела.

" Миналия месец им е препоръчано от общината на въпросните хора да бъдат настанени в дом за възрастни хора и те са отказали ", сподели Кунчев. Съседи на Недкови пробват да възстановят тока и водата, само че без триумф. 

" Най-силно ме възмущава по какъв начин страната за едни е майка, за други мащеха. В целия Пловдив има 2 хиляди постройки за побутване, сякаш, противозаконни. А те избират тъкмо тази, тъй като този имот е доста вкусен. Чакат ги да измрат, с цел да им вземат имота. Това напряко е геноцид ", съобщи Аврам Аврамов.

Стефка и Фанка Недкови ще останат без ток и вода в зимните студове, тъй като не желаят да изоставен бащиния парцел от боязън, че ще им бъде лишен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР