Възрастните хора с коронавирус от старческия дом във видинското село

...
Възрастните хора с коронавирус от старческия дом във видинското село
Коментари Харесай

Възрастните с Covid-19 от видинския старчески дом отиват в болница, един от първите заразени почина

Възрастните хора с ковид от старческия дом във видинското село Гара Орешец в последна сметка ще бъдат признати за наблюдаване и лекуване в болница. Междувременно един от първите инфектирани пациент от вкъщи е умрял. Той е измежду първите четирима инфектирани, които бяха признати в болничното заведение във Видин преди към седмица.

Напрежението в дома ескалира преди ден откакто кметът на община Димово се оплака, че през вчерашния ден един от пациентите във влошено положение, за който е извикана Спешна помощ е бил върнат по-късно от колата за спешна помощ и оставен пред вратата на дома. Между кмета и националния действен щаб породи напрежение, защото той твърдеше, че един и същи личен състав се грижи и за здравите, и за болните и не е редно възрастните с ковид да бъдат оставени в дома при здравите.

Главният здравен държавен контрольор доктор Ангел Кунчев отхвърли, че един и същи личен състав се грижи и за здравите, и за болните. Кунчев изясни, че е основана организация и инфектираните, и личният състав, който ги обслужва, са на обособен етаж от здравите.

От Националния действен щаб твърдяха, че няма потребност възрастните хора да бъдат одобрявани в болница откакто нямат признаци тъй като това би нараснало риска за тях.

В сряда обаче възрастните хора са били изведени от вкъщи и 7 от тях са настанени в болничното заведение във Враца, а един - в лечебно заведение в София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР