Възрастните хора от дом Св.Мария-Магдалена“ във Варна очакват днес ученици

...
Възрастните хора от дом Св.Мария-Магдалена“ във Варна очакват днес ученици
Коментари Харесай

Домът за възрастни хора „ Св. Мария Магдалена“ посреща ученици от СУ „Гео Милев“ във Варна

Възрастните хора от дом „ Св.Мария-Магдалена “ във Варна чакат през днешния ден възпитаници от Средно учебно заведение „ Гео Милев “.
Децата са подготвили ръчно направени коледни картички с благопожелание за здраве и дългоденствие.
Те ще занесат книги от обичани поети и писатели, с цел да почетат и прекарат повече време с хората в дома.

Между определените създатели са П.Яворов, Чудомир, Н.Вапцаров, Й.Йовков и други
Учениците са приготвили настолни игри, които ще подарят на дома, само че преди този момент ще поиграят и премерят сили с неговите жители.

И деца и възрастни харесват домино, шах и „ Не се сърди дребосъче “. Анастасия Максимова от XI “а “ клас ще подари картина, която е нарисувала особено за хората там. Инициативата е на учениците от осми и единадесети клас, които желаят преди Коледа да отделят от своето свободно време и да го подарят на възрастните хора.

Те имат вяра, че най-ценно е това, което не можеш да купиш, а подареното време и внимание ще стопли и техните сърца, и сърцата на техните домакини. Учениците от СУ „ Гео Милев “ с възторг се включват в начинания свързани с четенето на обичани творби и създатели.

На 1 ноември 2019 година те четоха известни художествени текстове на пасажерите в градския превоз. В началото на м. декември интензивно участваха в националната седмица на четенето и гостуваха на детски градини във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР