Възрастни хора с леки когнитивни нарушения, които мислят положително за

...
Възрастни хора с леки когнитивни нарушения, които мислят положително за
Коментари Харесай

Възрастните хора са по-склонни да възвърнат паметта си, ако мислят положително за стареенето

Възрастни хора с леки когнитивни нарушавания, които мислят позитивно за стареенето, е по-вероятно да възстановят паметта си, в сравнение с тези, които мислят негативно. Това откри ново изследване на факултета по публично здраве към университета Йейл, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

Изследването, което се основава на национално изследване на здравето и пенсионирането, е разказано в детайли в публикация, оповестена в рецензираното издание “Джърнъл ъв американ медикал асошиейшън ”. Проучването е първото, което открива доказателства, че културно-обусловеният фактор на позитивните умствени настройки за възрастта способства за възобновяване на леки когнитивни нарушавания. Съавторите преглеждат резултатите от 1716 участници на възраст над 65 години в границите на национално изследване.

“Мнозина считат, че няма възобновяване от слабото когнитивно разстройство, само че в реалност половината от хората, които го имат, се възвръщат ”, споделя Бека Леви, професор по публично здраве в Йейл и теоретичен началник на проучването, написа Българска телеграфна агенция.  “Малко се знае за това за какво някои се възвръщат, а други не. Ето за какво разгледахме позитивните настройки по отношение на възрастта, с цел да забележим дали те ще оказват помощ да се даде отговор ”, добави проф. Леви.

Екипът й открива, че възрастните хора от групата с позитивни настройки за възрастта, които са почнали проучването с естествени познавателни качества, е по-малко евентуално да развият леки когнитивни нарушавания през идващите 12 години, в сравнение с тези от групата с негативни убеждения за възрастта, без значение от изходната им възраст и физическо здраве.

Авторите предвиждат, че позитивните възрастови настройки биха могли да играят значима роля за възобновяване на когнитивните качества, защото предходни пробни изследвания с възрастни хора са открили, че позитивизмът понижава напрежението, породен от когнитивните проблеми, покачва самочувствието във връзка с когнитивните качества и усъвършенства когнитивните резултати.

Според канадското Дружество за битка с Алцхаймер съвсем 40% от хората изпитват някаква форма на естествена загуба на паметта, откакто навършат 65 години, само че нормално това не им пречи да водят нормалния си ежедневен живот.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР