Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници, след като

...
Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници, след като
Коментари Харесай

Над 28 000 лева даде русенка на телефонни измамници

Възрастна русенка е следващата жертва на телефонните измамници, откакто дала на нарушителите повече от 28 000 лв.. Това оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

За закононарушението 80-годишната жена съобщила нощес в полицията. Тя разказала, че предния ден на стационарния й телефон се обадила плачеща жена, която се показала за щерка й.

Обяснила й, че си е счупила крайници. След това се обадил мъж. Той заплашил старата жена, като й изискал всички налични пари.

Последвал диалог с различен мъж. Той се показал за основен контрольор от престъпна полиция. Мнимият еднообразен чиновник обяснил на дамата, че се провежда полицейска интервенция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат задържани тези, които я заплашват, като й обяснил, че би трябвало да спомага и да даде всичките си парични средства. След привършване на интервенцията сумата щяла да й бъде върната.

Така по разпореждане на псевдополицая дамата събрала наличните си пари вкъщи, а други изтеглила от банката. На няколко пъти предала парите - общо над 28 000 лв.. Оставяла ги под скамейка пред дома си, дала и златни украшения.

По случая се води следствие.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР