Възрастна, парализирана жена, беше принудена да бъде транспортирана с частна

...
Възрастна, парализирана жена, беше принудена да бъде транспортирана с частна
Коментари Харесай

Парализирана жена с 5 инсулта беше принудена да се яви лично на ТЕЛК комисия

Възрастна, парализирана жена, беше принудена да бъде превозена с частна кола за спешна помощ, от село Рупите до Благоевград, с цел да бъде преосвидетелствана от ТЕЛК. Лекарската комисия не е в положение да прави домашни визити, оправдаха се от болничното заведение.

Видеоклип извежда случая на старата жена отвън стените на болничното заведение.

Вангелия Костова е на 77 година Преди 12 години дамата е освидетелствана със 73% загуба на работоспособността, само че околните й желаят преосвидетелстване, тъй като дамата е получила още няколко инсулта и инфаркт.

ТЕЛК-комисията отхвърля домашно посещаване.

„ Хванахме частна кола за спешна помощ от Петрич 130 лв., която да ни докара до тук. Помолих комисията някой да слезе долу да не я качвам до 3 етаж, което те отхвърлиха и споделиха да я кача на 3 етаж”, описа Аксиния.

Асансьорът е с чип и се постанова водачът на колата за спешна помощ да оказва помощ в качването на носилката по стълбите.

„ Обидно е, какво коства на комисията да пристигна? Два часа, час насам, час натам и това е. Това е в този момент неловко да го кажа, но това е насмешка с такива като нас. Подигравка”, възмути се Йордан Костов.

От болничното заведение обясниха, че нямат задоволително лекари за домашни визити. В противоположен случай, поради един болен, десетки други ще останат неосвидетелствани. Вангелия Костова въпреки всичко получава 100% неработоспособност и правото да има компаньон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР