Възрастна жена с напълно разрушена тазобедрена става проходи за по-малко

...
Възрастна жена с напълно разрушена тазобедрена става проходи за по-малко
Коментари Харесай

Лекари от Търговище помогнаха на възрастна жена с разрушена тазобедрена става отново да проходи

Възрастна жена с изцяло разрушена тазобедрена става проходи за по-малко от една седмица , след интервенция в ортопедичното поделение на филиала на Поповската болница в Търговище. Интервенцията, водена от доктор Димитър Кочев , е траяла близо час и половина . Асистирали са още двама лекари – доктор Тихомир Папуров и доктор Красимир Иванов , оповестиха от здравното заведение.

Пациентката, която е на 76 години , е призната в болничното заведение след внезапно утежняване на положението ѝ и цялостно обездвижване. Причината е тежка форма на корозия на тазобедрената става.

Д-р Кочев изясни, че пациентката е доста тежък случай на коксартроза и положението ѝ е било в допълнение усложнено от напредналата остеопороза и раковото ѝ заболяване .

„ Разрушаването на тазобедрената става е прогресирало с годините и беше довело до съкращаване на крайници ѝ, деформиране на походката и в крайната фаза – неспособност да върви. Хрущялната тъкан на мястото беше дотолкоз разядена, че имаше структурата на гъба. В региона на интервенцията открихме и израстък в рискова непосредственост до кръвоносен съд “.

Операцията е почнала с премахване на метастазата , а по-късно, с цел да възвърне ставата , лекарският екип е сложил спомагателна мрежа на мястото и е залепил капсула, която е обвързвана с новата изкуствена бедрена глава . Жената сполучливо е минала през физиотерапия и към този момент може да върви. Раздвижването ѝ продължава в домашни условия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР