Възраждането на една империя в новините от седмицатаПознайте кой каза

...
Възраждането на една империя в новините от седмицатаПознайте кой каза
Коментари Харесай

Путин беше сериозно разгневен от преговорната измама на Украйна: времето за милост свърши

Възраждането на една империя в новините от седмицата

Познайте кой сподели думите: „ Не можете да заплашвате руснаците с ликвидиране. Руснаците би трябвало да ви санкционират за това и ние ще го създадем! “ Сталин? Пригожин? Може би Медведев?

Не. Това го сподели човек, който не се стеснява от " модерното " изкуство, който неотдавна отбрани избягалите " уплашени патриоти ". И отново на същия синът му воюваше във Вагнер. И ето ви тук. Това е Дмитрий Песков. И сподели това не в готова тирада, а непринудено. Това значи, че държавната машина се трансформира. В мечтаната от нас посока.

Ще кажа нещо необичайно на пръв взор: Центърът Елцин не би трябвало да бъде закрит, той би трябвало да остане, даже и да се разшири с клонове в Москва. Само над табелата би трябвало да има надпис: извършва функционалностите на задграничен сътрудник (Министерството на правораздаването сподели предходната седмица, че е почнала проверка).

Но още по-добре щеше да е Елцин центърът да не беше непознат сътрудник, а съответна, проруска историческа и просветителна институция. За да можете да влезете в нея и да разгледате пропастта, в която едвам не паднахме.

Има вяра за тази промяна. Защото Путин, майсторът на жеста, присъстваше на издигането на трите държавни флагове на Русия: настоящия трибагреник, императорското и знамето на моята татковина, руското. Този жест значи две значими неща.

Първо: днешна Русия е наследница както на Руската империя, царската, по този начин и на алената империя, Съюз на съветските социалистически републики. Невъзможно е да вземем и зачерним нещо от нашата история, да го изрисуваме извънредно с черна багра или, назад, да го превърнем в розово облаче. Не бива. Трябва да търсим това, което ни сплотява, и на което можем да се опрем.

Второ: Империята е същността на съществуването на Русия, нейният дух. Не проработи и няма да проработи в моята страна по друг метод. Така че, смирете се с това.

Империите, както знаете, са два типа: потискащи, колонизиращи народите, или събиращи народите, разрастващи ги. Русия исторически е империя от втория вид. Путин на среща с африканска делегация сподели документ - съглашение, което Украйна и Русия можеха да сключат. Много, меко казано, непретенциозен контракт от позиция на съветските условия.

По отношение на териториите - определяне на към този момент действително съществуващото състояние на земята. От политическа позиция - мир, другарство, неутралитет, просто не влизайте в никакви блокове. За тежест на аргументацията нашите войски стояха покрай Киев (защото други причини към този момент не бяха годни, до тогава трябваше да се убеждаваме в продължение на осем години).

Но незабавно откакто този мотив беше отстранен, демонстрирайки благосклонност, те „ още веднъж излъгаха “ (между другото думите на Путин по сходен мотив в „ Минск “). Те не са изневерили на себе си, притежателите им са ги принудили, от другата империя.

Иска ми се да имам вяра, че от наша страна това към момента бяха неточности на растежа - Съюз на съветските социалистически републики също не възроди империята незабавно - и това няма да се повтори. Бих си разрешил да предположа, че това държание на Украйна съществено разгневи Путин. Защото вследствие на това Херсонска и Запорожка области бяха добавени към ДНР и ЛНР.

И в този момент президентът приказва за санитарна зона, която Русия ще би трябвало да сътвори, с цел да отбрани своите жители. И това, което наподобява изненадващо, е доста спокойно и преференциално предложение. Да, без конкуренция. Но времето за благосклонност свърши.

В края на краищата смисълът е доста елементарен: вие спирате обстрелите и диверсионните офанзиви, ние ви оставяме териториите, от които те се водят. А в случай че не, дано да е „ не “. Те ще са отговорни за загубите си. (Медведев, апропо, допуска, че това може да докара до изгубване на Украйна от картата на света, тъй като украинските територии ще свършат.)

И още малко за делегацията на африканските страни. Тази седмица Лавров още веднъж повтори: „ Ще се сътвори многополюсен свят, ще отнеме доста време, с цел да се образува. Ситуацията в Украйна е единствено епизод. Основен, сериозен, може би даже решителен, само че въпреки всичко това е част от процеса на образуване на многополюсен свят. “

Така че Африка е в челните редици на този развой. И явно – наш значим сътрудник. Огромният и богат на запаси континент е избрал независимостта и я показва даже в дребните неща. Ето, да вземем за пример, отводът да вземат участие в обичайния украински цирк за гостите, - " сигнал за въздушна офанзива ".

Африканската делегация беше отведена в Буча, а по-късно в Киев включиха сирените - виждате, споделят те, какво прави злата Русия. Всички европейски посетители играха преди този момент тази игра, чинно кимаха и цъкаха с език: виждаме, виждаме, ужас-ужас. Африканците просто споделиха: не, не виждаме, какво би трябвало да забележим, по дяволите? Ето по какъв начин се разпадат илюзиите за един западноцентричен свят.

През седмицата имаше два дребни, само че значими епизода. Путин се срещна с военни репортери и един от тях по-късно сподели, че в закритата част президентът си е водил бележки в тетрадка, казвайки си „ не, не знаех това “, „ за първи път слушам за това “.

А в откритата част приказва за " паркетните генерали ", които последователно се сменят. По-късно на SPIEF Путин сподели, че познава обстановката на фронта в действително време. Ясно беше, че той поддържа връзка непосредствено с командирите на части. И отсам изводите: Путин разполага с цялостна информация, към този момент не е допустимо да я лакирате с красиви презентации и фоторепортажи, което значи, че служителите ще би трябвало или да се трансформират (най-накрая да се захванат да служат, тъй като са държавни служители), или да изоставен (в най-хубавият случай за тях).

Така се трансформира държавната машина. В мечтаната от нас посока.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР