Възраждане смята, че здравеопазването е социална дейност, която е ангажимент

...
Възраждане смята, че здравеопазването е социална дейност, която е ангажимент
Коментари Харесай

Костадинов от Възраждане: Необходимо е да оздравим здравната система

„ Възраждане счита, че опазването на здравето е обществена активност, която е ангажимент на страната и не следва да бъдат прилагани стопански правила при ръководството й. Най-важно за нас от Възраждане е да се отстрани комерсиалния статут на лечебните заведения. Схемата парите да следват пациентите води до финансови проблеми за лечебните заведения, което е причина за злоупотреби със Здравната каса и клиничните пътеки “, сподели доктор Костадинов на среща с жители.

Според Възраждане е необходимо  да се направи разбор на потребностите на всяка една болница и да се изготви рамка за общоприет бюджет, която да покрива всички разноски на всяка болница. Важно е да се пренасочат и средства за обезпечаване на почтени хонорари и условия на труд за медицинските експерти.

„ Екип от специалисти на Възраждане направи разбор и оптимизация на държавния бюджет, тъй че да бъдат преразпределени в началото 500 милиона лв. на година към възнагражденията на медицинските експерти, което ще обезпечи 2000 лева стартова заплата, а на втора фаза ще бъдат пренасочени още 700 милиона лв. на година, като задачата е постигане на 3000 лева стартова заплата в бранша. Това ще направи здравната система привлекателна за студенти и медицински експерти, с цел да останат в страната ни,  а  за какво не и страната ни да се трансформира в желан работодател  за медицинските експерти от близки страни. Всичко ще реализираме и всичко ще създадем, само че са значими две неща: да запазим нормалността в страната ни и да гласуваме на 14 ноември. Ако изберете да дадете доверието си на Възраждане и ни превърнете във фактор в 47-то Народно заседание ще стартираме дружно смяната в България. Но смяна към положително. Ние от Възраждане считаме, че политиката би трябвало да се води за хората и покрай тях. Разбираме проблемите и търсим решенията им, тъй като те са наши общи проблеми, и ние и нашите деца живеем в България. Разликата сред нас и всички останали е това, че ние милеем за Родината и народа ни, и не бихме ги предали. Ние нямаме обвързаности с непознати посолства и олигарси, и слагаме преди всичко  българския народен интерес при взимането на решения за разлика от останалите партии, които всички българи знаят, че посещават американското посолство “, добави доктор Костадинов.

В програмата на Възраждане за справяне със здравната рецесия е заложено още унищожаване на Зеления документ, чиито единствена роля все още е да разделя обществото. Според партията имунизацията за Ковид 19 би трябвало да бъде доброволна, а не насилствена и от нея не трябва да следват нито права, нито отговорности. Освен премахването  на комерсиалния статут на болниците  и  държавното финансиране на медицинските действия, обвързано   с потребностите на пациентите Възраждане още оферират да бъде  прието правото на най-малък безвъзмезден пакет здравна помощ за всички български жители, която ще е финансирана посредством държавния бюджет, за отпадане на Данък добавена стойност върху медикаментите и  дейно използване на стратегии за здравна просвета и здравно обучение на популацията.

От Възраждане са безапелационни, че страната ни би трябвало да откри опция за възобновяване на учебните здравни кабинети и здравните служби в дребните обитаеми места и  за обезпечаване на държавно програмно финансиране за проблемите по фамилното обмисляне и асистираната репродукция.

Възраждане е с номер 5 в бюлетината!

Време е за Възраждане!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР