Възраждане сигнализира за случаи на полицейски произвол още от януари

...
Възраждане сигнализира за случаи на полицейски произвол още от януари
Коментари Харесай

Възраждане с позиция относно кадрите с полицейско насилие от протестите

" Възраждане " алармира за случаи на полицейски произвол още от януари 2020 година Тогава се организира първият митинг, с който стартира процеса на събуждане на гражданското общество в България. Протестът беше проведен от Възраждане пред „ Министерството на районното развиване и благоустройството.

Присъстващите на митинга бяха обгазявани и блъскани. Сред нас имаше от младежи до пенсионери, само че за полицията тогава това не беше от голяма важност. В старанието си да бие протестиращи, служител на реда стъпка българския байрак, след което го подвигна и хвърли настрана с неуважение.
 Нов случай на полицейско принуждение по време на митингите от предходната година Нов случай на полицейско принуждение по време на митингите от предходната година
Датата е 02.09.2020г. Часът е 11:30. Иван Георгиев и негови съпартийци от " Възраждане " са в Триъгълника на властта. В миг на ескалац...

След митинга наши членове бяха арестувани без мотив, а служителите на реда, които им нанесоха удари, излязоха пред телевизионните камери, с цел да се показват като жертви на побой. Длъжностни лица, облечени в униформа, излъгаха. Ние го оповестихме, само че едвам няколко медии отразиха протичащото се, показват от партията в обръщението до медиите.

" На митингите през лятото на 2020 година " Възраждане " участва интензивно. Много наши членове и съидейници също станаха жертва на полицейски произвол. Един от тях е Иван Георгиев, член на Възраждане - Добрич. Миналата година на 2 септември беше похитен от служителите на реда на митинга, напръскан с пикантен спрей, с цел да не може да вижда, и по-късно свиреп пребит. Отвличането му го има снимано, само че побоят не, тъй като беше пребит зад полицейския кордон.



При побоя долната челюст, скулата и носът на Иван са счупени от полицейските садисти – акцентираме на това, тъй като той е бил пребит от най-малко няколко индивида, до момента в който е лежал в безпомощно положение на земята, без даже да може да вижда биячите си.

Същия ден по искане на прокуратурата беше арестуван за 72 часа, като му беше повдигнато и обвиняване за... нахлуване над служител на реда! На Иван Георгиев в началото му беше отказана здравна помощ. Такава той получи откакто беше дадена медийна публичност на протичащото се. Още седем члена на " Възраждане " бяха задържани без никакво съображение.
 Костадин Костадинов: В Народното събрание самозвани протестиращи присвояват историята на други Костадин Костадинов: В Народното събрание самозвани " протестиращи " присвояват историята на други
" Това е Иван Георгиев, член на Възраждане в Добрич. Миналата година на 2 септември беше похитен от служителите на реда на митинга, напръскан с...

Председателят на " Възраждане ", от цивилни служители на реда с граждански автомобил. В продължение на повече от 12 часа беше арестуван и не беше ясно местонахождението му. След деен цивилен и медиен интерес доктор Костадин Костадинов беше освободен. Стана ясно, че след задържането му е заведен да нощува в Софийския затвор. Опит за заплашване, само че неудачен.

Позицията на " Възраждане " по отношение на полицейското принуждение е ясна. Не единствено осъждаме деянията му, само че и вършим всичко по силите си да защитим жителите от полицейските репресии, като като се изключи че назоваваме нещата с същинските им имена, заставаме до нашите съграждани и се борим един до друг. Оказвали сме и административна, и юридическа поддръжка на жители, унизени от полицията.

" Възраждане " изпрати писмо до Министъра на Вътрешните работи, Бойко Рашков. В него по Закон за достъп до социална информация (ЗДОИ) желаеме отговор на следните въпроси:

Кои са имената на служителите на реда, нанесли побой над беззащитни протестиращи? Кой е ръководителят на групата им? Какви са техните позиции в системата на Министерство на вътрешните работи? Кой е издал заповед за протичащото се? Кой е взел участие в укриването на записите до момента? Кой е взел участие в сякаш провежданото следствие?

Ние от " Възраждане " желаеме дисциплинарно уволняване, арест и обективен правосъден развой за всички забъркани. Искаме ефикасни присъди по Наказателния кодекс и обществено неодобрение!
 От Министерство на вътрешните работи мълчат за потреблението на бокс от техен чиновник и броя командировани през кървавата сряда От Министерство на вътрешните работи мълчат за потреблението на бокс от техен чиновник и броя командировани през " кървавата сряда "
Министерството на вътрешните работи не желае да даде отговор какъв брой полицейски чиновници от цялата страна са били командировани на 2 септ...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР