Възраждане“ ще предложи в Народното събрание да бъде прието решение

...
Възраждане“ ще предложи в Народното събрание да бъде прието решение
Коментари Харесай

Възраждане иска мораториум върху сделките с терени на комплекса „Марица-изток“

„ Възраждане “ ще предложи в Народното събрание да бъде признато решение за мораториум върху покупко-продажби с терени на „ Марица-изток “, както и върху подписване на контракти за рандеман на ел. сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ) на тези терени.

Това оповестиха народните представители, определени от Стара Загора - Искра Михайлова и Даниел Проданов.

Срокът на мораториума ще бъде до правенето на Национална енергийна тактика и тактика за развиването на комплекса „ Марица-изток “. Даниел Проданов означи, че настояването на политическата организация цели да предотврати всевъзможни нездравословни за въгледобива и комплекса дейности, каквито, по думите му, е опитал да осъществя предходният енергиен министър Росен Христов.

Народният представител означи, че на този стадий няма подписани контракти за построяването на ВЕИ върху терени на комплекса, само че сходно желание е било декларирано от предходното управление на енергийното министерство при серия от срещи с управленията на държавните сдружения и развеждането на редица евентуални вложители из „ Мини Марица-изток “ ЕАД.

„ Ние видяхме, че вместо да се ангажира с осъществяване на решението на Народното събрание за предоговаряне на уговорките по Плана за възобновяване, Росен Христов се занимаваше с въпросните терени. Той не извърши задачата, която му беше предоставена от Народното събрание. “, акцентира Проданов.

Очаква се настояването за мораториум да бъде импортирано от „ Възраждане “ напълно скоро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР