Възраждане протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави

...
Възраждане протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави
Коментари Харесай

Напрежение пред парламента: Възраждане на протест срещу во...

" Възраждане " стачкува пред Народното събрание против предлагането България да даде военна поддръжка на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите издигат лозунги " НАТО вън ", " Не на войната " и " България - зона на мира ".

Вчера парламентарните комисии по защита и по външна политика одобриха план на решение за военна и военнотехническа поддръжка на Украйна. Днес следва Народното събрание да вземе крайното решение, като точката е под номер едно в дневния ред.

Към момента митингът се организира умерено. При протестиращите са и част от народните представители на " Възраждане ". На място са депутатите Златан Златанов и Николай Дренчев. Според тях, в случай че вероятно България помогне на Украйна с оръжия, това би означавало вмешателство във войната, съобщи Нова телевизия.

" Не желаем да поемаме непознати опасности, България би трябвало да резервира неутралитет ", сподели пред протестиращите Деян Николов от " Възраждане ". Според него страната ни няма интерес да поддържа нито една от двете страни в спора. България можеше да има умиротворителна роля, счита Николов. По думите му при спор сред НАТО и Русия страната ни ще стане цел, а решението за военна поддръжка на Украйна ще бъде взето от Народно заседание, което скоро ще бъде необуздано и ще има нови избори.

" Това, което ще препоръчаме да бъде обещано, ще бъде такова, че да не бъдат редуцирани качествата на Българската войска ", сподели през вчерашния ден пред публицисти служебният министър на защитата Димитър Стоянов, откакто парламентарните комисии по защита и по външна политика одобриха план на решение страната ни да даде военна и техническа поддръжка на Украйна.            

Полицейското наличие в региона през днешния ден е засилено.  

Подобни митинги на партия " Възраждане " в предишни дни завършваха с опити да бъде свалено украинското знаме от постройката на Столичната община.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР