Възраждане предлага парите, които са необходими за техническа паспортизацията да

...
Възраждане предлага парите, които са необходими за техническа паспортизацията да
Коментари Харесай

”Възраждане”: Правителството иска да ощети с между 300 и 500 лв. всяко българско семейство

" Възраждане " предлага парите, които са нужни за техническа паспортизацията да бъдат отделени от държавния бюджет, който действително се генерира от средства на данъкоплатците. След това да се сътвори проект по общини, който да се извършва в идващите години, защото сумата, която е нужна е е огромна. Предлагаме още техническата паспортизация да бъде осъществена, не от частни компании, а от държавни институции, с цел да бъдат спестени средства.
Това, че страната е закъсняла с процедурата не трябва да е мотив за двойно облагане на жителите, които ще бъдат ощетени със сумата от 300 до 500 лева на семейство.
 Експерт обясни по какъв начин стои въпросът с техническите паспорти на жилищата, само че останаха още неясноти Експерт обясни по какъв начин стои въпросът с техническите паспорти на жилищата, само че останаха още неясноти
Технически паспорт би трябвало да бъде публикуван за всеки един градеж след 2007 година, уточни в ефира на bTV Огнян Атанасов от Камарата на ин...
Когато се отнася до осъществяване на измами в изключително огромни размери с пари на данъкоплатеца, то българските ръководещи постоянно са били много умели в това отношение. По предписание при сходни откровени обири се прескача Народното събрание като законодателен орган и наместо това, с цел да реализира преследваната цел, държавното управление издава подзаконови нормативни актове – най-често Наредби, които имат наложителен темперамент и посредством които то прокарва методите за „ съдиране на кожа “ от гърба на елементарния български жител.
Такава скица бе осъществена да вземем за пример през 2006г., когато с нарочна Наредба от държавното управление тогава бе въведено обвързване за промяна на регистрационните табели на всички МПС-та с нови - сякаш поради условия от страна на Евросъюза. Разбира се, сходни наложителни условия нямаше, само че по този начин комфортно бяха събрани над 50 милиона лв. от такси за промяна на регистрационни табели на към един милион МПС-та. А тогава тази сума не беше по никакъв начин дребна.
Понастоящем тази елементарна обирджийска скица от страна на ГЕРБ и така наречен Обединени патриоти към този момент е усъвършенствана и опростена. При новото и название - „ Техническа паспортизация на здания “, несъмнено, призната още веднъж не със закон, а с съответна Наредба No.5 за техническите паспорти на градежите. Таксите за услугата „ техническа паспортизация “ в размер сред 300 и 500 лв. от всеки притежател на жилище в постройка етажна благосъстоятелност, непосредствено ще се заплащат на частни компании - за които ние нямаме подозрение, че по остарял управнически бит няма да са инцидентни.
Срокът за съставянето на сходен механически паспорт е до 2022г! Ако в един панелен блок има към 100 жилището, това прави към 40 000 лв. разход за проучване на цялата постройка (плюс общите и елементи, покрив, фасадна структура, основи/мазета и т.н.) Така при към 50 000 панелни здания и остарели кооперации от жилищен вид в България, издигнати преди повече от 30г. и нуждаещи се от ремонт, тази обирджийска скица възлиза на към 20 000 000 000 /двадесет милиарда/ лв.!
Тази скица е порочна с изключение на поради милиардите левове, които ще се съберат от пазаруване на паспорти, по този начин и тъй като сигурно ще бъде употребена за увеличение на данъчните оценки на постройките, респективно и на годишните налози за притежателите на жилища в тях. В допълнение, за незакупуването на механически паспорт ръководещите са планували санкции в размер от 100 до 300 лв. за притежател на постройка. Убедени сме, че наред с това те ще разгласят и постройките без механически паспорт за един тип „ противозаконни “.
 Много неприятни изненади дебнат с техническите паспорти на жилищата: Документи плюс цена Много неприятни изненади дебнат с техническите паспорти на жилищата: Документи плюс цена
500 лв. на семейство за механически паспорт – това е доста огромна сума. Пенсионерите какъв брой приход имат? С тези въпроси хора от Рус...
Ние от Възраждане сигнализираме, че без обвързването му с действителни ремонтни действия, техническия паспорт на съответната постройка ще съставлява просто една хартийка, едно благопожелание към притежателите на панелки в миналото да ремонтират нещо в тяхната постройка. За нас е неразбираемо за какво това не се прави дружно със санирането, за какво не е включено в разноските за саниране, а се прави „ на парче “, като се смъква още една кожа от притежателите на панелни жилища - които на всичкото от горната страна не са измежду хората с висок обществен стандарт и за тях тази сума е сериозен разход.
Освен, че техническата паспортизация е най-логично да е ангажимент на страната и за нея да бъдат отделени пари от държавния бюджет обследването и съставянето на механически паспорт би могло да е част от процеса по ремонт или така наречен саниране на постройката, което шумно бе пропагандирано от държавното управление и бяха отпуснати 2 милиарда лв. от държавния бюджет. Така паспортизирането ще бъде включено в цената на санирането, тъй като точно това е задачата на правенето на сходен механически паспорт. Сега има отпуснати нови 1.7 милиарда лв. - към този момент европейски пари, по европейския План за възобновяване и резистентност. Тук виждаме най-малко две преимущества:
- Включването на цената за техническа паспортизация в санирането в допълнение ще стимулира притежателите да аплайват за тази програма;
– В постройка, която е утвърдена за саниране, явно всички съсобственици са проведени и могат да дават достъп за проучване на жилищата им на съответната техническа лаборатория.
Ако българите дадат доверието си на Възраждане и гласоподават с номер пет в интегралната бюлетина на 4 април 2021 година ще получат народни представители, които ще взимат решения с грижа и мисъл за българските жители и сходни корупционни схеми освен ще останат в историята, само че и ще бъдат разследвани, а виновниците осъдени.
 Ето докога би трябвало жилищата и постройките в България да имат механически паспорт - другояче идва ЧСИ Ето докога би трябвало жилищата и постройките в България да имат механически паспорт - другояче идва ЧСИ
Крайният период за правене на механически паспорти на постройките е 31 декември 2022 година. Това сподели заместник-министърът на районното...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР