Възраждане“ няма да подкрепи предложението за бюджет за тази година,

...
Възраждане“ няма да подкрепи предложението за бюджет за тази година,
Коментари Харесай

Костадинов: В проектобюджета са заложени невъзможни за изпълнение показатели

„ Възраждане “ няма да поддържа предлагането за бюджет за тази година, тъй като в него са заложени безусловно невъзможни за осъществяване индикатори, сподели през днешния ден пред публицисти във Варна водачът на партията Костадин Костадинов. Като такива той уточни планувания недостиг от 3 % и плануваните доходи, които, съгласно него, няма по какъв начин да бъдат осъществени. Като фактор партията да не поддържа бюджета Костадинов уточни и плануваното въвеждане на еврото като паралелна валута в страната.

 

Лидерът на „ Възраждане “ акцентира още, че декларираните още през предходната година планове за редуциране на администрацията, в актуалното предложение за бюджет изцяло липсват. Като проблем той посочи и плануванаъа финансова стратегия, която съгласно него е орязана и на процедура в страната през идващите 6 месеца нищо няма да се строи.

 

Ако предходната година същият финансов министър не беше раздул свръхразходите и не бяха теглени милиарди левове заеми, в този момент нямаше да прави опити да спре дълговата серпантина, като дърпа ръчната спирачка на българската стопанска система, уточни Костадинов. Според него това е нездравословно за страната и депутатите от „ Възраждане “ ще го изясняват и в парламентарните комисии и в пленарната зала.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР