Възраждане няма да подкрепи новия кабинет, защото виждаме правителство, което

...
Възраждане няма да подкрепи новия кабинет, защото виждаме правителство, което
Коментари Харесай

"Възраждане" няма да подкрепят кабинета, виждат продължение на политиките на ГЕРБ

" Възраждане " няма да поддържа новия кабинет, тъй като виждаме държавно управление, което не дава отговор на българските националните ползи и най-важното, виждаме продължение на предходните политики на ГЕРБ. Това съобщи от трибуната на Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" В съдружното съглашение забелязахме доста съществени притеснителни повторения с политики, упражнявани преди 12 години ", сподели Костадинов.

Според него става дума за фундаментални разлики, които няма по какъв начин по никакъв метод да накарат " Възраждане " да поддържат сходно държавно управление, поради разликите в политическата идеология.

Костадинов уточни като проблематична номинацията на акад. Николай Денков за учебен министър, тъй като Денков в бил заместник-министър на образованието във втория кабинет на Бойко Борисов.

" Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление, в което се декларират политики, които са антиобразователни. В момента една огромна част от децата ни са отвън учебния развой ", добави Костадинов.

Текстовете от съдружното съглашение, с които от партията не са съгласни са свързани още с въвеждането в българското законодателство на избрани позиции от Истанбулската спогодба, както и позицията за влизане в еврозоната. По този въпрос би трябвало да има референдум, тъй като всяка една позиция, която касае бъдещето на България, по нея би трябвало да се произнася българския народ, а не краткотрайно определените български представители, безапелационен бе Костадинов.

Като различен пропуск той открои отсъствието на ограничения в съглашението във връзка с демографията. В подтекста на диалозите за зелената договорка и енергийната самостоятелност, по Костадинов на никое място не е записано дотъкмяване на АЕЦ-Белене.

Колкото до ограничаващите ограничения, наложени поради пандемията от COVID-19, Костадинов съобщи:

" Нека никой тук не се заблуждава, че ние ще оставим сходни дискриминационни ограничения без последствия ", сподели Костадин Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР