Възраждане не са проруска партия, считам, че те са крайно

...
Възраждане не са проруска партия, считам, че те са крайно
Коментари Харесай

Подкрепих Васил Терзиев заради Кирил Петков, сега аз ли съм виновен?

" Възраждане " не са проруска партия, смятам, че те са извънредно десни, изясни водачът на ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява разнообразни тематики в Народното събрание в петък. Ето какво сподели след въпроси на кореспонденти от „ Флагман “ и други медии.

- Притеснява ли Ви, че президентът отсъства от церемонията по клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков? Как го тълкувате?

- Сигурно е бил ангажиран нещо? Не знам.

- Той изясни за какво (няма да присъства).

- Аз не знам програмата на президента, с цел да разясня най-прозрачната процедура – чуване и на двамата съдии, по-късно спор в Народното събрание през целия ден. Докато от неговата квота, когато назначава парламентарен арбитър, той еднолично взема решение без чуване, без безусловно нищо.

- Бихте ли оставили на Движение за права и свободи председателското място на парламентарната Комисия по надзор на службите?

- Ние доста комисии сме оставили в ръцете на Движение за права и свободи.

- А на тази комисия?

- На тази комисия, когато имаш член - той е безусловно равнопоставен на ръководителя. Както аз като ръководител на Комисията по външна политика съм тъкмо толкоз еднакъв с всички сътрудници, които вземат участие там. И всички получават едни и същи материали, всички получават едни и същи информации. Няма никаква привилегия за ръководителя.

- Тогава за какво премахнахте ръководителя от „ Възраждане “, щом е същото?

- Защото некоалицията смята, всички смятат, че това е партия, която обслужва други ползи. Едни настояват – съветски, аз смятам, че те са извънредно десни. Но във всички случаи не са партия, на която да възложим такова огромно доверие.

- Те имат членове (в комисията).

- Да, имат членове, тъй че и опозицията има представители там. Но председателското място е просто алегорично. То няма никаква друга добавена стойност.

- За Вас „ Възраждане “ не е ли проруска партия?

- За мен не.

- Защо?

- Защото съм уверен, че не са.

- Общинските съветници от ГЕРБ в София вършат ли протест?

- Общинските съветници от ГЕРБ би трябвало да бъдат най-острата съпротива. Това ни е дал народът в София. Един непрофесионален, неопитен екип, който насадиха Държавна сигурност в София и вие се вършиме, че не знаете, че това са отрочетата на Държавна сигурност. Правите се!

- Пак ли медиите са отговорни?

- Не, аз не... Аз си припомням, когато Фандъкова назначи за зам.-кмет Барбалов, Наско Атанасов ме прикани да му взема оставката, тъй като татко му е бил на Научно-техническото разузнаване. Сега когато цялото разузнаване стана ръководещо в София, вие ме питате дали ГЕРБ не прави протест. Те не ни желаят, ние не се натискаме. Те проявявят безспорна непросветеност във всички сфери. Изпотрепаха се хората по леда. При първия сняг се почупи всичко в София. Няма бюджет, няма нищо! И единствено на такива като вас да кажа, тъй като доста ви почитам, тъй като ужасно ви почитам: Когато аз бях определен за кмет на София, имах 61 съветници от други партии. Нито един консултант мой! Всички гласоподаваха за мен в Съвета две години и половина, до момента в който победим повторно и към този момент имах болшинство с ГЕРБ в Съвета. Аз работех с непознати съветници. Това не е било доста от дълго време.

- Вие какво бихте създали в този момент на мястото на Терзиев?

- Друго ще ме питате ли?

- На какъв стадий е подготовката за ротацията?

- Работят Денков и Мария Габриел, тъй като ние върху това сме се договорили преди девет месеца - те да оферират, ние да утвърждаваме.

- Вие имате ли хрумвания?

- Аз нямам никакви хрумвания. Това е тяхна работа. 

- Става забавно - по какъв начин си вярвате толкоз доста на национално равнище, а когато стане дума за София, казвате, че ГЕРБ е безапелационна съпротива, и атакувате точно сътрудниците ви на национално равнище, че са Държавна сигурност?

- Вие считате, че Политическа партия и Демократична България имат някакво отношение към Терзиев и тази... " Спаси София "?

- Нямат ли?

- Според мен нямат. 

- А Вие го подкрепихте.

- Аз подкрепих призива на Кирил Петков...

- Държавна сигурност вместо държавна благосъстоятелност...

- Да, Кирил Петков - знаете, ме прикани и аз го поддържах точно поради националната политика.

- Значи е техен претендент...

- Ами като е техен претендент, да си направи общински съвет. Ние какво общо имаме с това?! Или би трябвало да ми тюхкате по този начин, че надали не съм отговорен, че Терзиев е несръчен да си направи болшинство! Аз ли съм отговорен?!... Ах, да, доста се тюхкате, че ние не сме отишли да се създадем на подлога на Държавна сигурност - тези, които са умъртвили дядо ми. Ами няма да го създадем! 

- Защо го подкрепихте (за кмет) тогава?

- Подкрепих го поради Кирил Петков - 100 пъти го споделих.

- И сгрешихте...

- (Само подвига рамене)

- А не се ли пребиват хората в София поради компаниите, които Фандъкова избра?

- Айде бе! Четири месеца след изборите отново някой им е отговорен на Терзиев!

- Ама те не могат сега да изберат...

- Ами за какво не ги уволни още първия ден?!

- Защото има контракти?

- Ааа, тъй като има контракти... И какво би трябвало да създадат компаниите?

- Тези компании ги избра Фандъкова!

- Така ли! Не думай! И те към този момент четири месеца работят и са им отговорни някои други. Така ли?

- Какво да създадат? Вие какво бихте създали при подписани контракти?

- Ами аз като пристигнах, нали помните - санкции, санкции, санкции...

- Ами и те глобяват - 140 хиляди.

- Ами да, по този начин се работи.

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР