Възраждане“ настоява ЦИК да ограничи броя на подаваните онлайн заявления

...
Възраждане“ настоява ЦИК да ограничи броя на подаваните онлайн заявления
Коментари Харесай

Новият списък по закона „Магнитски“ е „брутална намеса“ във вътрешните работи, обяви лидерът на Възраждане

„ Възраждане “ упорства ЦИК да ограничи броя на подаваните онлайн заявки от един IP адрес в чужбина

Костадин Костадинов дефинира новия лист от глобени лица по закона „ Магнитски “ като „ брутална интервенция “ във вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция. Дали някой български жител е прескочил границите на закона или не, би трябвало да взема решение българската страна. Прокуратурата би трябвало да бъде реформирана, само че това е наша вътрешна работа, не трябва някой различен, извън да ни споделя какво да вършим, уточни Костадинов.

По думите му описът „ Магнитски “ в действителност е просто един инструмент, който работил на правилото: „ Казвам ти дъще, сещай се снахо! ".

„ Шамарим Горанов, с цел да се сеща Борисов и да е доста по-оперативен за изборите и по-късно,  за да има доносническо-гербайджийска коалиция “, разяснява още Костадинов.  

„ Възраждане “ упорства Централната изборна комисия (ЦИК) да ограничи броя на подаваните онлайн заявки от един IP адрес в чужбина. Това съобщи по време на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Петър Петров заместник-председател на „ Възраждане “.

Петров осведоми, че са подали сигнал в прокуратурата за това, че има операции на изборния развой. Той уточни, че в последната една година се забелязвало фрапантно нарастване на онлайн заявките, които се подават за разкриване на секции в една страна, отвън рамките на Европейския съюз и заяви, че от 48 IP адреса са подадени над 11 хиляди заявки, а единствено от едно IP са подадени 1053 заявки.  

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов разяснява, че българската страна е пленник на няколко IP адреса. Ние знаем, че тези заявки са пускани от София, от региона на църквата „ Св. Неделя “, сподели Костадинов. Петър Петров обясни, че ЦИК може със свое решение да уреди поддаването на онлайн заявки да става от IP адрес, който се намира отвън страната и броят на признатите заявки да бъде стеснен до един. 

Петров осведоми, че в отговор на Софийска градска прокуратура (СГП) се посочвало, че не са открити данни за закононарушения по подадения от тях сигнал. По думите му до заключението СГП е стигнала, без да е тествано дали тези заявки са подавани персонално или по лист, както и дали тези хора в действителност са подателите им. 

" Възраждане " упорстват ЦИК да забрани подаване на онлайн заявки за гласоподаване в чужбина от български IP адреси. От партията ще апелират постановлението за отвод от формиране на наказателно произвеждане на СГП, сподели Петров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР