Възприемането на смъртта като нещо естествено е едно от клишетата,

...
Възприемането на смъртта като нещо естествено е едно от клишетата,
Коментари Харесай

Доц. д-р Мариана Тодорова: Трансхуманистите приемат смъртта за стереотип, който трябва да бъде преборен

Възприемането на гибелта като нещо естествено е едно от клишетата, против които се борят трансхуманистите. Според тях това е една доктрина и стандарт, който би трябвало да бъде преборен. Това изясни в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

" Трансхуманистите споделят и че имаме доста други проблеми като международния апетит, климатичните промени, изчерпването на ресурсите, неяснотата във връзка с това дали планетата може да понесе още хора - само че те не са отзив за това да спре да се работи по вземам решение не на “проблема " със гибелта. Ако ние подобрим в такава степен човешкия живот, автоматизирано ще има транспорт на научни познания от трансхуманизма, за това по какъв начин да се решат и другите проблеми ", разяснява Тодорова.

Тя добави, че транхуманистите считат, че нутриционизма и новият метод към храната още веднъж посредством синтетичната биология, посредством програмирането и основаването на храни от ново потомство, въздействието на равнище клетка, клетъчно хранене - са част от тази идея и те биха могли да работят в партньорство и ръка за ръка: " Един тип, че те ще основат рамката, търсейки решение на проблем, за това по какъв начин да преборим гибелта, да реализираме здравословното хранене, да реализираме успеваемост на храненето и ресурсите и по този начин да преодолеем глада ".

Доц. доктор Мариана Тодорова означи, че съгласно трансхуманистите би трябвало да се мисли отвън кутията: " Да не мислим по остарелия метод, а да потърсим нов метод за асимилиране на сила ".

Футурологът означи, че самите трансхуманистите се дефинират за учени, а не за някакво религиозно или сектантско придвижване: " Уповават се на методите на науката и са водени единствено от това. На мен ми се коства, че има и нещо оттатък науката, тъй като доста от концепциите касаят морално-етичните и религиозни въпроси, които слагат в категорията на догмите и някак си доста мощно се опират на биологичния детерминизъм – на това, че ние сме биологична същина и по какъв начин всичко може да има решение на това ниво. Липсва ми духовният заряд и прозрението ", разяснява още доцент доктор Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР