Възпоменателни събития по повод 76-ата годишнина от атомната бомбардировка над

...
Възпоменателни събития по повод 76-ата годишнина от атомната бомбардировка над
Коментари Харесай

Япония потъва в минута мълчание в памет на жертвите от бомбардировка в Хирошима

Възпоменателни събития във връзка 76-ата годишнина от атомната бомбардировка над ще се състоят през днешния ден в Япония, предава БГНЕС. За втора поредна година те ще се проведат в стеснен формат заради обстановката с разпространяването на ковид. Този път обстановката в страната е още по-трудна. През предишния месец Япония се сблъска с мощно нарастване на новите инфекции заради разпространяването на варианта Делта.

Точно в 08:15 ч. локално време, когато е било началото на бомбардировките през 1945 година, в цялата страна ще бъде оповестена минута безмълвие , чието отброяване нормално се прави посредством удара на камбана. Кметът на Хирошима Казуми Мацуи и японският министър председател Йошихиде Суга ще произнесат речи в Парка на мира в града.
 Физика на тъгата с премия от фестивала в Хирошима " Физика на тъгата " с премия от фестивала в Хирошима
“Физика на тъгата ” на аниматора Теодор Ушев завоюва следващата си премия. Лентата сграбчи специфичния приз на журито на кино...

В края на юли градоначалникът изпрати писмо до ръководителя на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах с молба да провежда минута безмълвие в границите на игрите в памет на жертвите на бомбардировката. МОК обаче реши да не постанова специфична минута безмълвие, като обосноваха решението си с традицията, основана след Олимпиадата в Рио де Жанейро, съгласно която спортистите отдават респект на паметта на жертвите на разнообразни нещастия в историята на човечеството като част от церемонията по закриването на Игрите.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР