Възпитателката на момичето, което беше изнасилено от двама афганистанци миналия

...
Възпитателката на момичето, което беше изнасилено от двама афганистанци миналия
Коментари Харесай

След случая с изнасилено момиче - какъв е контролът в центровете за деца

Възпитателката на момичето, което беше изнасилено от двама афганистанци предишния вторник, се е обадила в полицията, откакто тя закъсняла с прибирането си. Това описаха от Центъра от фамилен вид, в който живее момичето. В такива случаи обаче полицията не може да стартира търсене, тъй като не са минали 24 часа от изгубването.

А за какво малолетно дете от център за настаняване на деца, лишени от родителска грижа, е било на открито след среднощ - отговорът потърси Виктория Бояджиева.

Приветлив и подреден. Такъв е кварталът, в който потърпевшото момиче живее от 2 години. В сходни центрове от фамилен вид се настаняват младежи сред 14 и 18-годишна възраст.

Тук са настанени 8 тийнеджъри. По правилник, техният вечерен час е до 22 часа, както може би на всеки малолетен юноша. И както не малко родители, по този начин и възпитателите, от време на време срещат проблем с вечерния час.
Мариян Дянков - шеф на група обществени услуги в София: На тази възраст по този начин общо взето протестът е цялостен. " Ти ли ще ми кажеш по кое време аз да се прибера, ще се прибера, когато желая ". И не постоянно те се вслушват.
Съвети получавало и това момиче.
Мариян Дянков - шеф на група обществени услуги в София: Няколко пъти преди този момент колежката, която е координиращ педагог, началник на услугата, общественият служащ са разговаряли с момичето във връзка с негово рисково държание. По отношение на това, че от време на време върви до тези бежански центрове, че от време на време поддържа контакти с младежи, които ние не преценяме като най-хубав вид за другарства.
Но тя не ги послушала. В нощта на закононарушението още веднъж закъсняла.
Мариян Дянков - шеф на група обществени услуги в София: Почваме да ги търсям, чудим се за какво закъсняват, приказваме си с тях. Най-често се споделя ей тук съм, по стъпалата съм или ей тук съм с едни другари във входа, на прилежащата улица. Когато забележим, че това не е тъкмо по този начин, почваме да търсям техни близки, техни другари. Колежката, която е била на промяна вечерта е звъннала в Районното ръководство, с цел да алармира, с цел да потърсят някакъв контакт и малко по-късно девойката се е прибрала.
Чак на идващия ден момичето разказало за изнасилването. В момента с него работят психолози.

Само една стена дели Евтуния Шефкетова от центъра, в който живеят децата, лишени от наставнически грижи.
Евтуния Шефкетова - съседка: Наистина доста деликатни, отварят ти вратата, поздравяват те постоянно.
Но Евтуния ги е виждала и в друга светлина.
Евтуния Шефкетова - съседка: Категорично не се прибират в точния момент и съм била свидетелка за крясъци, викове, висока музика. Тийнейджъри. Просто те са имали нелеката орис да попаднат в такава среда на живот. Мисля че хората, които се грижат за тях би трябвало да са повече като численост.
Вечер при младежите има единствено по един педагог.
Евтуния Шефкетова - съседка: Всеки родител на младеж би споделил, че той не може да се оправи с 1 камо ли с 2 деца, а 1 човек да се оправи с 12 или 14 деца е пъклен незадоволително
С 8-те деца в центъра работят 5-ма възпитатели. Всеки от тях дава отговор директно за 2 или 3 деца. А в случай че възпитателите не могат да се оправят Отделът за протекция на детето взема решение да настани проблематичното дете в спешен център.
Мариян Дянков - шеф на група обществени услуги в София: Никое от тези деца, от тези младежи не е настанен в обществена услуга, тъй като всичко с него е наред. То е претърпяло контузия, претърпяло е занемаряване, претърпяло е принуждение.
Голямата битка на възпитателите е за доверие. А най-голямото достижение е да се трансфорат в престижи. Усилията на всички в този момент са момичето да преодолее контузията.
 Двама мигранти са изнасилили малолетно момиче в София Двама мигранти са изнасилили малолетно момиче в София
17-годишно момиче е било изнасилено от двама малолетни мигранти в софийския квартал "Военна рампа ". Двамата афганистанци - на 16 и 17 години с нож...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР