Възпитанието не приключва с първите 7 години, както смятат мнозина.

...
Възпитанието не приключва с първите 7 години, както смятат мнозина.
Коментари Харесай

10 правила, демонстриращи доброто ни възпитание

Възпитанието не завършва с първите 7 години, както считат мнозина. Да съумеете да изглеждате изтънчено даже в неловки обстановки е резултат освен на предвидливост, само че и на етикет. Дали спазвате идващите 10 от тях ще издаде притежавате ли аристократични обноски и образование или не…

1. Никога не отивайте на посетители без предизвестие. Ако вас самите ви навестят изненадващо у дома, е нужно да запазите хладнокръвие. Спокойно можете да си позволите да бъдете по халат или къси панталони, даже гостите ви да не са част от фамилията.

2. Когато ви поканят на вечеря, в никакъв случай не пропускайте да занесете нещо за домакините . Приема се, че бутилка вино за домакина и цветя за домакинята са задоволителни. Лакомствата за децата могат да бъдат проблем, защото всеки родител приема за персонално право да дава или не сладки и шоколад на дребните. Ако желаете да ги зарадвате с нещо изберете игра.

 10 правила, демонстриращи положителното ни образование

3. Разговорите по телефона може да са доста изнервящи за близките. Ако се намирате на обществено място, обърнете внимание дали е комфортно да говорите, преди да вдигнете. Неприлично е да вдигнете, а по-късно да шептите като че ли се криете. В ресторант телефоните би трябвало да бъдат на безмълвен режим. Ако получите значимо позвъняване, би трябвало да си извините и да излезете на открито, с цел да отговорите на повикването. Не пишете известия . В киносалон и в спектакъл важи същото предписание. Като тогава не би трябвало никога да излизате по средата на зрелище или да отговаряте на известия. Неотдавна Мадона бе съществено охулена за това… В една делова среща , също е демонстрация на неприятно образование да вдигнете телефона си. Дори единствено, с цел да се извините и да кажете, че не е комфортно.

4. Ако вие сте произнесли фразата „ Каня ви на ресторант… ” – значи, че вие плащате сметката. Ако жена кани настоятелен сътрудник на ресторант, заплаща тя. Другата дефиниция : „ Да отидем на ресторант ” – значи, че всеки поема своята част от сметката и единствено в случай че мъжът предложи да заплати, дамата може да се съгласи с това.

5. Чантата не се държи на коленете или на стола, на който седите. Ако е дребна можете да я поставите на масата. Обемната чанта е редно да се окачи на гърба на стола или да се сложи на пода. На пода се слагат и бизнес чантите на деловите мъже. В никакъв случай не изсипвайте наличието на чантата си пред очите на събеседниците си. Ако търсите нещо, направете го дискретно и постепенно.

6. Съобщение: „ Извинявай, закъснявам с 20 минути ”, не е задоволително . Ако почитате някого не закъснявайте за среща с него. Ако се случи нещо ненадейно, се обадете. Ако закъснението е повече от 20 минути, по-добре отложете срещата за различен ден.

7. Девет неща следва да бъдат държани в загадка , когато сте в общество: възраст, благосъстояние, фамилни разпри, вяра, съставът на медикаментите, които пиете, любовна връзка, подарък, чест и непочтеност.

 10 правила, демонстриращи положителното ни образование

8. Проява на неприятен усет е да обявявате на висок глас, че сте на диета. Още по-лошо е под този претекст да отказвате ястия, когато сте на посетители. Обезателно похвалете кулинарните умения на домакинята, даже и нищо да не хапнете. По същия метод стои и въпросът с алкохола. Не обявявайте, че няма да пиете. Помолете за бяло изсъхнало вино и просто кажете „ Наздраве ”.

9. В ресторант не започвайте с храната преди да донесат по едно ястие на всички. Същото важи и когато сте на посетители. Ако на домакинята ѝ се постанова постоянно да става от масата, с цел да донесе това или това, не вдигайте наздравица в нейно неявяване .

10. Чукате ли на вратата на стаята на детето си, преди да влезете ?

Достатъчно е вие да постъпвате по този начин, с цел да запомни и то че се постанова да алармира преди да влезе във вашата спалня. С този дребен на пръв взор жест вие изграждате навиците му на човек с образование и самите вие се спасявате от неуместни моменти.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР