Възпитанието на децата трябва да започне още от утробата на

...
Възпитанието на децата трябва да започне още от утробата на
Коментари Харесай

Отец Захарий Димитров: Родители, които не учат децата си на човещина и доброта, могат да бъдат наречени "детеубийци


Възпитанието на децата би трябвало да стартира още от утробата на майката. "Ако родителите не възпитат от ранна възраст децата си и не ги създадат най-много индивиди, те могат да бъдат наречени детеубийци ”, сподели свещеникът от столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" Захарий Димитров на представянето на детската православна книга "Свети Лука Доктора".

Отецът даде съответни образци от живота на свети Лука Кримски, на който е отдадена книгата с създател Ангел Бончев, с които докосна събралите се на премиерата деца и техните родители. Той пожела на всяко дете да черпи от свети Лука Кримски и го назова "неизчерпаем извор на добро".

"Свети Лука Доктора" беше показана в детски празненство център пред над 50 деца и техните родители. Детската вокална група "Смехоранчета" извършиха песни за чудесата и положителното, още веднъж свързани с книгата. Авторът Ангел Бончев описа на събралите се хора част от житието на свети Лука Кримски и за това с какво ще бъде потребно на дребните като образец животът на светеца - доктор, имаше артисти и свещеници, които четоха фрагменти от книгата "Свети Лука Доктора". Присъстващите имаха доста въпроси за чудесата на свети Лука, за вярата, за възпитанието, за положителното и за експанзията, която в нашия свят е достигнала застрашителни размери.

Книжката "Свети Лука Доктора" разказва по подобаващ за децата метод живота и част от чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации / повече от 20/ са изобразени и пресъздадени основни моменти от светителския път на светеца-лекар. Изданието, което се състои от 42 страници наред с житието споделя и за голям брой чудеса, случили се с дребни деца. Изданието излиза с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Книжката може да бъде открита единствено в православните храмове в България, а също по този начин и на уеб страницата на създателя на "Свети Лука Доктора"- www.angelbonchev.com. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР