Възобновяване на двустранното сътрудничество между Москва и Атина не се

...
Възобновяване на двустранното сътрудничество между Москва и Атина не се
Коментари Харесай

Руският посланик в Гърция: Възобновяване на двустранното сътрудничество между Москва и Атина не се очаква

Възобновяване на двустранното съдействие сред Москва и Атина не се чака в близко бъдеще, сподели съветският дипломат в Гърция Андрей Маслов.

„ Ние изхождаме от обстоятелството, че не би трябвало да се чака възобновяване на двустранното съдействие в близко бъдеще “, сподели Маслов в ефира на телевизионния канал „ Россия-24 “, отговаряйки на въпрос за настроенията в Гърция към Русия.

Посланикът обърна внимание на обстоятелството, че положението на двустранните връзки след разрушаването им по самодейност на Атина след началото на специфична военна интервенция " не се е трансформирало ".

„ Общуването ни с гръцката страна се свежда до епизодични контакти сред външните министерства и визира главно техническите въпроси на действието на дипломатическите представителства – съветското в Гърция и гръцкото в Русия “, добави Маслов.

Според него гръцката страна не прави никакви опити за възобновяване на формалните връзки. Маслов означи, че във връзка с Русия управлението на Гърция „ следва прецизно общата линия на Европейския съюз “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР