Възобновява се съдебното следствие срещу отстранения от длъжност изпълнителен директор

...
Възобновява се съдебното следствие срещу отстранения от длъжност изпълнителен директор
Коментари Харесай

Възобновяват съдебното следствие срещу шефа на ВиК – Добрич

Възобновява се правосъдното разследване против отстранения от служба изпълнителен шеф на ВиК – Добрич Тодор Гигински поради незадоволително изяснени условия по делото. Това реши на днешното си съвещание състав на Районен съд – Добрич. Предстои да бъдат разпитани трима очевидци, които са чиновници на водното сдружение.
Следствието против Гигински беше формирано след сигнал, че по негова заповед е заустена тръба в река Батовска, от която се черпи вода. Имаше подозрение, че вода от реката се подава като питейна на клиенти в региона.  
Гигински беше притеглен като обвинен, откакто беше открито, че в интервала от 10 до 14 февруари 2019 година е разпоредил да бъде построено оборудване за прилагане на вода от река Батовска . Това му деяние е в нарушаване на Закона за водите.
С решение на съда през септември Гигински беше отхвърлен краткотрайно от поста изпълнителен шеф на ВиК – Добрич и мястото му в сдружението беше заето от Саркис Караджиян от ВиК – Бургас, който е и член на борда на шефовете на водното сдружение в Добрич.
Самият Гигински преди да оглави държавната компания в добруджанския град е бил отпред на водното сдружение в родния му Сандански.
Следващото съвещание на съда е планувано за 17 февруари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР