възобновените полети на авиокомпания Wizz Air по линията Варна-Лондон, сподели

...
възобновените полети на авиокомпания Wizz Air по линията Варна-Лондон, сподели
Коментари Харесай

Стаян Пасев: Силно сме притеснени от възобновените полети Варна-Лондон

 обновените полети на самолетна компания Wizz Air по линията Варна-Лондон, показа за Varna24.bg обалстният шеф на Варна Стоян Пасев. 

" Успокоихме се, че ограниченията работят, ситуацията в морската столица и региона като цяло са спокойни. Радваме се, че няма растеж на случаите на болни с ковид във Варна. Хората са дисциплинирани в по-голямата си част, съблюдават разпоредбите, без значение какъв брой им е мъчно. Значително е намалял и броят на хората под карантина, тъй като за мнозина от тях, завърнали се от чужбина, изтече срокът на домашната им изолираност.

Точно заради тези аргументи мощно съм обезпокоен от обстоятелството, че се чака нов напор от идващи сънародници от Лондон. Предстоят ни диалози с самолетната компания. Вероятно ще има хора, които ще се втурнат като сезонни служащи към Лондон, други ще желаят да се приберат за Великден вкъщи, само че към момента заплахата не е отминала. За да се пускат полети и то три пъти седмично, евентуално има деклариран сериозен интерес.

Обмисляме варианти всички идващи да получат съобщение за наложителна карантина още в самолета, както и някакви варианти пасажерите да бъдат извозени до домовете им, с цел да не употребяват публичен превоз и таксиметрови услуги. Предстои да изясним ситуацията и в случай че тя не може да бъде изменена, да бъдат взети доста съществени ограничения за сигурност ", разяснява за медията ни регионалният шеф.  

Както Varna24.bg  съобщи, Wizz Air разгласи, че от 16 април 2020 година самолетната компания ще възобнови полетите сред Варна и Лондон. Маршрутът ще се извършва три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота, като билети могат да бъдат закупени онлайн на wizzair.com или посредством мобилното приложение.

Всички останали полети на Wizz Air от морската столица остават анулирани до 1 май 2020 година като мярка за ограничение на разпространяването на пандемията COVID-19.

Авиокомпанията напомни, че пасажерите с резервации, наранени от анулацията на полети, ще бъдат автоматизирано осведомени по имейл, ако са създали резервациите си непосредствено на wizzair.com или посредством мобилното приложение на самолетната компания. 120% от в началото платената такса автоматизирано ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде употребена през идващите 24 месеца за закупуване на артикули и услуги на Wizz Air. Пътниците могат също да изберат цялостно възобновяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат осведомени за нужните стъпки, с цел да получат банков превод или превод към банкова карта, в обособен имейл. В този случай клиентите ще имат право единствено на 100% от в началото платената цена.

Пътниците, които са създали своите резервации посредством туристически организации, в това число онлайн туристически организации, би трябвало да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

След новината не закъсняха и отрицателните мнения на читатели. Ето част от тях:

" Как може при толкоз контролно-пропусквателен пункт - та сред градовете в страната да отворят трафик от и до Лондон. Безумие! "

" Давай да идват на тумби, ние ще се изолираме до декември! "

" Ще си имаме вносен вирус...но да не пречим на бизнеса. Нас кучета ни яли. А и английските ягоди към този момент са за обиране ".

" Скандално, ей за това тия хора дето се бяха събрали да стачкуват поради Морската градина и плажа, трябваше да отидат на Летището! Ако желаят да имаме лято на открито, а не у дома. "

" Пълно безумство. Англия и в частност Лондон сега е най-горещата точка на Европа ".

" Е добре де, по какъв начин ще се ограничи болестта в случай че летят самолети!??! Абсурд!!! Закривай и се махайте. Църквите им били проблем, но по един аероплан с заболели от АНГЛИЯ не е!??! ", гласят част от мненията.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР