Възобновена е работата по Стратегия за детето. Това заяви за

...
Възобновена е работата по Стратегия за детето. Това заяви за
Коментари Харесай

Работата по Стратегия за детето е възобновена


Възобновена е работата по Стратегия за детето. Това съобщи за първи път обществено Иван Кръстев, Заместник министър на труда и обществената политика по време на събитие от акцията “Детството ни е значимо ”, целяща да увеличи информираността към Европейската гаранция за детето.



Кръстев уточни още, че тактиката е станала жертва на фактори, неприсъщи за българското общество. Според него не е обикновено страната да няма ясна рамка за политиките, свързани с децата. Към момента това е една от главните задания, върху която се работи целеустремено, взаимно с необятен кръг от институции и организации, в това число с УНИЦЕФ. Иван Кръстев съобщи още, че България има преимущество като една от страните, които осъществят така наречен Гаранция за дедето, дружно с УНИЦЕФ.

Целта на Европейската гаранция за детето е да бъдат включени политики, които да доведат до съответни промени за правата на децата. Директрът на Международна мрежа за деца, Георги Богданов уточни, че при досегашните държавни управления не е съществувало съответно ръководство на политиките за децата и досега към момента нямаме вицепремиер, който дава отговор за тези политики.



“Преди три години България се отхвърли от това да имаме тактика за детето, тъй като бяхме нападнати от хора или така наречен тролове, които сега са настроени против Украйна, преди време не имаха вяра и в Ковид. Единствено Национална мрежа на децата се бори с тези хора и тази голяма машина, която пречи на децата ни сега ” - съобщи още Богданов.

Според Богданов е неприемлив фактът, че към момента не е построена детска болница, защото това е в границите на Европейската гаранция за детето. Той твърди още, че политиките, свързани с децата би трябвало да бъдат фокус на всяко едно ръководство.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР