Възникващият многополюсен световен ред ще бъде по-справедлив и демократичен и

...
Възникващият многополюсен световен ред ще бъде по-справедлив и демократичен и
Коментари Харесай

Путин: Новият многополюсен световен ред ще бъде по-справедлив и демократичен

Възникващият многополюсен международен ред ще бъде по-справедлив и либерален и Африка, Азия, Близкият изток и Латинска Америка ще заемат полагащото им се място в него. Това сподели съветският президент Владимир Путин в публикацията „ Русия и Африка: сливане на напъните за мир, напредък и сполучливо бъдеще “, оповестена в навечерието на срещата на върха Русия-Африка, оповестяват съветски медии.

" В света се образуват мощни стопански и политически центрове на мощ и въздействие, които се самоутвърждават все по-настойчиво, настоявайки да бъдат взети поради. Ние сме уверени, че новият, многополюсен международен ред, чиито очертания към този момент са обрисувани, ще бъде по-справедлив и либерален. практики ", написа Путин.

Той назова изключително значимо през днешния ден градивното, доверително и далновидно партньорство сред Русия и Африка. Според Путин Москва в никакъв случай не се е опитвала да наложи на африканските сътрудници личните си показа за вътрешното устройство, формите и методите на ръководство, задачите на развиването и методите за постигането им. „ Нашето почитание към суверенитета на африканските страни, техните обичаи и полезности, желанието независимо да дефинират личната си орис, свободно да построяват връзки с сътрудниците остава непроменено “, акцентира съветският водач.

Путин означи, че партньорските връзки на Русия с Африка имат мощни и дълбоки корени " и постоянно са се отличавали със непоклатимост, доверие и доброжелателност ". Той напомни поддръжката на Москва за африканските нации в битката им за избавление от колониалното подтисничество и подпомагане за образуването на тяхната държавност, за подсилване на техния суверенитет и отбранителна дарба, за основаване на постоянни основи на националните стопански системи. Така, съгласно президента на Руската федерация, доникъде на 80-те години на предишния век с присъединяване на руски експерти в Африка са построени повече от 330 огромни инфраструктурни и промишлени уреди - електроцентрали, напоителни системи, промишлени и селскостопански предприятия, които не престават да работят сполучливо и през днешния ден.

" Бих желал особено да отбележа обичайно тясното взаимоотношение на международната сцена, твърдата и поредна отбрана от страна на Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно и на Русия, на ползите на африканските страни на интернационалните платформи. Ние постоянно сме се придържали прецизно към правилото " Африкански проблеми - африканско решение " и сме били солидарни с африканците в тяхната битка за самоопределяне, правдивост и отстояване на техните законни права ", написа Путин. Той добави, че Москва откровено цени " почтено насъбрания капитал на другарство и съдействие, традициите на доверие и взаимна поддръжка, които са се развили сред Русия и африканските страни ". „ Обединява ни общото предпочитание да изградим система на връзки, учредена на целта на интернационалното право, зачитането на националните ползи, неделимостта на сигурността, признаването на централната координираща роля на Организация на обединените нации “, акцентира съветският водач.

" Искам да ви уверя, че нашата страна е в положение да размени украинското зърно както на комерсиална, по този начин и безплатна основа, изключително откакто тази година още веднъж чакаме рекордна годишна продукция “, написа съветският президент в публикацията.

В текста, публикуван в навечерието на срещата на върха Русия-Африка, която ще се организира на 27-28 юли в Санкт Петербург, Путин отбелязва основните области в връзките сред Москва и страните от Черния континент, и показва желанието на страната му да поддържа икономическите връзки с тях, както и да им доставя зърно и торове.

Руският президент приказва за " мощните и дълбоки “ корени на партньорските връзки сред с Африка, които са изключително значими в " актуалната обстановка в света “, която се намира " надалеч от непоклатимост “. При тези условия, се споделя в публикацията, Русия възнамерява " дружно с африканските сътрудници да образува недискриминационна стратегия за съдействие “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР