Възнаграждението, балансът между работа и личен живот, както и екипът

...
Възнаграждението, балансът между работа и личен живот, както и екипът
Коментари Харесай

ИТ специалистите у нас се интересуват приоритетно от заплатата, свободното време и екипа

Възнаграждението, салдото сред работа и персонален живот, както и екипът са трите най-важни мотивационни фактора и цели за работното място при ИТ експертите. Данните са от скорошно изследване измежду 1835 експерти, направено от уеб страницата за софтуерни разгласи за работа - DEV.BG.

Очаквано, заплатата е най-значимата мотивационна мощ при близо една трета от интервюираните (29%). От компанията изясняват това и с потребността от самопризнание за предоставената експертиза и опит посредством конкурентно заплащане.

Високите изискания към разработчиците, дългият работен ден и задължения се оказват все по-определящ фактор при търсене на работа. Това оправдава и резултата от анкетата -  близо ¼ от интервюираните (22%) търсят баланс сред персоналните и работните задължения. Това е разумна реакция на ИТ експертите за поддържане на здравословна дълготрайна продуктивност.

Синергията и колегиалността също не престават да бъдат измежду водещите мотиватори при избора на работа и 19% от запитаните са показали екипа като най-съществен фактор. „ Този % отразява желанието на огромен брой ИТ експерти да открият не просто подобаваща работна конюнктура, в която самостоятелният гений се почита и поддържа, а и блян към реализиране на взаимен триумф “ - разясняват от DEV.BG.

Възможността за развиване, непрестанно учене и кариерно израстване е основен фактор за 17% от интервюираните ИТ експерти. Тази настройка също не е изненадваща в един бранш, в който технологиите се трансформират извънредно динамично, а работещите имат мощно емфатичен интерес към придобиване на нови познания. Като причина за мотивация и задоволеност на работното място експертите показват още естеството на плановете, в които вземат участие, компанията, в която работят и обществените придобивки.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР