Възмутени сме от състава на кабинета, който беше представен от

...
Възмутени сме от състава на кабинета, който беше представен от
Коментари Харесай

ДПС удовлетворени от кабинета на Главчев, ПП-ДБ - възмутени

Възмутени сме от състава на кабинета, който беше показан от Димитър Главчев и най-много от претендента за длъжностен вътрешен министър Калин Стоянов.

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов откакто ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента.

" Нямаме никакво доверие на Стоянов. Ще работим, с цел да се разкрият всичките му зависимости. Видяхме на локалните избори какви ги свършиха. Така обезпечават чадър на купувачите на гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи “, сподели още Атанасов.

" На процедура обезпечават чадър на купувачите на гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ние неколкократно авансово изразихме нашето отношение. Кандидатът за министър-председател би трябвало да чуе какво мислят главните политически сили в страната, защото главната задача на служебното държавно управление е да провежда провеждането на почтени и безпристрастни избори ", добави Атанасов.

" Уважаваме избора на господин Главчев за служебни министри и сме задоволени. Той може да разчита на нашата поддръжка ", сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев .

" От името на Движение за права и свободи желая да кажа, че ние като партия, която постоянно е защитавала инстуционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към признатите промени в член 99 - още повече, че сме взели участие в гласуването на тези промени. С тях сме дали правото на претендента за длъжностен министър председател да избере състава на министерски съвет ", съобщи още той.

Той изясни за какво от Движение за права и свободи са задоволени от известия лист за служебни министри.

" Това, което ни удовлетворява, откакто чухме състава, е, че има фокус върху двете съществени цели на страната сега – приемането ни в еврозоната и в Шенген. Така че в тази посока, кабинетът може да разчита на нашата поддръжка ”, добави още Цонев.

" От Движение за права и свободи бяхме обезпокоени и пристъпихме към едно тежко решение - да забраним изразходването на средства по консолидирането на бюджетна стратегия, като се изключи тези, които няма по какъв начин да бъдат спрени, с цел да не спре да действа страната ”, сподели още Цонев.

Съставът на кабинета е извънредно добре уравновесен сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Това сподели пред медии л идерът на " Възраждане " Костадин Костадинов .

" Има и един представител на Президентството за цвят ", добави той.

" Това основава доста съществени опасения, че това е съставът на кабинета, който се приготвя за след изборите с към този момент една публична коалиция, а не тази, която беше досега, наричана „ сглобка “, „ некоалиция “ и така нататък ", разяснява още Костадинов.

" Няма да разясня служебния кабинет, членове на ГЕРБ в него нямаме ", сподели Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС след представянето на служебния кабинет от претендента за министър председател Димитър Главчев в президентството.

Дончев уточни, че ще направи оценка, откакто завърши мандатът на този кабинет. И добави: " В задатък – това е добър опит да се търси политическа индиферентност и професионализъм ".

" Съвсем разумно е да има подозрения за партийно въздействие в служебния кабинет и то няма по какъв начин да е по различен метод поради метода, по който е конструирана Конституцията. Бих споделил, че този кабинет е на ПП-ДБ и на Христо Иванов. Защото Димитър Главчев го избраха с техните гласове за ръководител на Сметната палата ", разяснява Тошко Йорданов от " ИТН " .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР