Възможността за оцеляване на петимата пътници на борда на подводницата

...
Възможността за оцеляване на петимата пътници на борда на подводницата
Коментари Харесай

Почти нулеви са шансовете пътниците в подводницата да са живи

Възможността за оцеляване на петимата пасажери на борда на подводницата " Титан " бързо се затваря, защото запасите от О2 ще свършат в 14:08 ч. българско време през днешния ден, предизвести бреговата защита на Съединени американски щати.

Според доктор Илия Щирков, дълготраен пълководец на изследователска подводница, съвсем нулеви са възможностите членовете на екипажа да са живи, в случай че въобще още са. " Ресурсът на кислорода може да е изминал от дълго време. Като се има поради междинната консумация на О2 - към половин литър на човек на минута, те могат да доближат до 2,5 с помощта на прочувственото си положение. Ако спят, може да го снижат 0,3 ", изясни той.

По думите му почукванията от подводницата значи, че има пингер - устройство, което от време на време изпраща къси ултразвукови импулси. " Дали идва от подводницата или не е мъчно да се каже. Дори подводницата бъде открита от горната страна с локатори, до момента в който бъде открита долу, на огромна дълбочина и в тъмнината, ще мине най-малко половин ден. Ще има още един ден избавителна интервенция, при всички положения излизат отвън ресурса на О2. Съществува и догадка да е изляза на повърхността. Подводницата има 7 системи на изплаване, една от тях работи без значение дали е жив екипажът. При всички случаи би трябвало да изплават при загуба на връзка. Щом не са изплавали, в случай че са живи и корпусът е здрав, ще се задейства системата, само че това не се е случило. Събитието евентуално ще е случило със смачкване на корпуса или увеличаващо наводнение на твърдия корпус ", съобщи Щирков пред Нова тв.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР