Възможността Младен Маринов да бъде назначен без президентът Румен Радев

...
Възможността Младен Маринов да бъде назначен без президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Младен Маринов може да бъде назначен по примера на Делян Пеевски

Възможността Младен Маринов да бъде назначен без президентът Румен Радев да подписа указа е разисквана от ръководещите още предходната седмица. За образец по какъв начин може да стане това се употребява въпросът с Делян Пеевски и избирането му за началник на ДАНС.
След множеството мнения и изявления стана ясно, че действително е разисквана тази опция, само че никой публично не разгласи, че в действителност разискването е било в прилика с назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС през 2013 година

Депутатът от Движение за права и свободи тогава беше определен от Народно събрание за началник на Държавната организация „ Национална сигурност “, само че след всеобщи митинги той подаде оставка и се варна като народен представител в Народното събрание. Това бе оспорено в съда с аргумента, че единствено министър може да се върне на депутатската банка. Конституционния съд обаче поддържа претекстовете му, че оставката е задоволителна да не е към този момент началник на ДАНС, въпреки Народното събрание да не го беше освободил. Точна тази процедура е дадена за образец на председателският съвет в Народното събрание.

Цветан Цветанов през вчерашния ден по обяд разгласи, че ръководещите са обсъждали хипотезата Младен Маринов самичък да изиска освобождението си от длъжността основен секретар и по този начин да бъде назначен за министър на вътрешните работи без да се чака подписването на декрет от президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР