Възможността Комисията за енергийно и водно регулиране да разрешава сделки

...
Възможността Комисията за енергийно и водно регулиране да разрешава сделки
Коментари Харесай

Окончателно: КЕВР остана без права за сделката с ЧЕЗ

Възможността Комисията за енергийно и водно контролиране да позволява покупко-продажби като тази за сдруженията на CEZ у нас бе отхвърлена от Народното събрание при второто четене на измененията в Закона за енергетиката.
Припомняме, че при започване на април без действително опълчване мина гласуването на първо четене, само че през вчерашния ден (24 април) депутатите от енергийната комисия в Народното събрание отхвърлиха предложенията на " Обединени патриоти ".
Припомняме, че съдружния сътрудник на ГЕРБ имаше концепция за смяна на пълномощията на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) що се отнася до покупко-продажби с дялове и акции на ЕРП-та. С плана се оферираше КЕВР да има крайната дума по дейности по предписание с дялове и акции, представляващи повече от 20% от капитала на търговски сдружения, които са лицензирани за транспорт на електрическа енергия , топлинна сила и газ - " с оглед отбрана на националната сигурност и публичния ред ". Предложението даваше опция КЕВР да отнеме лиценза на компания, която се разпорежда с над 20% от дяловете си, без да е получила съответното позволение.
Очаква се на следващия ден депутатите да продължат с разглеждането на останалите текстове от закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР