Възможностите за отбелязването през тази година на 580-ата годишнина от

...
Възможностите за отбелязването през тази година на 580-ата годишнина от
Коментари Харесай

Обмислят мащабен фестивал за 580-ата годишнина от Битката при Варна

Възможностите за отбелязването през тази година на 580-ата годишнина от Битката при Варна, водена от полският крал Владислав III Варненчик, бе тематика на диалози сред консула на Република Полша в България госпожа Малгожата Хейдук – Громек със зам. кметове на морската столица.

На срещата е била разисквана концепцията да се провежда фестивал навън, на който да се покажат исторически артефакти, средновековни традиции, демонстрации, достоверни оръжия, както и да се направи възстановка на Битката при Варна, научи Moreto.net

Припомняме, в предишни години сходна възстановка бе пресъздавана няколко години поред до 2018 година, само че като частна самодейност на сдружения за исторически възстановки " Чигот ".

Идеята е фестивалът да се организира в края на туристическия сезон и да притегли спомагателен брой задгранични гости в града. Като възможни дати са обсъждани дните към 22-23 септември, които са почивни, поради отбелязването на Независимостта на България.

По време на работната среща заместник-кметът Павел Попов означи, че главното предизвикателство е да се съобразят мащабите на събитието с вероятното финансово застраховане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР