Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество

...
Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество
Коментари Харесай

В Благоевград ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2021 – 2027 г. 

Възможностите за кандидатстване с планове по Програмата за трансгранично съдействие INTERREG VI-A „ Гърция – България 2021 – 2027 година “ ще бъдат показани на информативен ден в Благоевград. Той ще се организира на 27 февруари от 10. 30 часа в зала „ 22 септември ” на Община Благоевград (пл. „ Георги Измирлиев “ 1). В него могат да вземат участие всички евентуални претенденти от областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Събитието се провежда от Управляващия орган и Съвместния секретариат на Програмата, в съдействие с Министерството на районното развиване и благоустройството като народен орган.

Първата покана за набиране на планови оферти бе открита на 12 февруари 2024 година, като срокът за подаване на оферти изтича в 14. 00 часа на 27 март 2024 година Предвиденият бюджет по нея възлиза на над 32 млн. евро, като финансирането от Европейски Съюз посредством Европейски фонд за районно развиване е 80 %, а останалите 20 % са национално финансиране от страните, участващи в Програмата.

Средствата ще се отпускат за планове за поощряване на прехода към кръгова стопанска система и по-ефективно потребление на ресурсите, ръководство на отпадъците, преработване и други, възстановяване на опазването на природата, биоразнообразието и зелената инфраструктура, в това число в градските зони, и понижаване на всички форми на замърсяване. Могат да се подават и планове за по-качествени услуги в региона на образованието, образованието и ученето през целия живот посредством развиване на налична инфраструктура – образование от разстояние и в електронна среда, взаимни стратегии за образование, повишение на уменията и преквалификация с акцент върху цифровизацията и екологизирането на стопанската система.

Третата предпочитана ос цели усилване на ролята на културата и устойчивия туризъм в икономическото развиване, общественото включване и нововъведения. Ще бъдат подкрепяни осъществяване на взаимни стратегически проекти за развиване на туризма, надграждане на атракции и обекти, внедряване на софтуерни и цифрови платформи и принадлежности за взаимно туристическо развиване и реклама, подсилване на цифровото ръководство на туристическите дестинации, развиване на взаимното историческо и културно завещание, разпространение на тематични направления и други

Потенциалните бенефициенти, които желаят да участват персонално на събитието, би трябвало да се записват през уеб страницата на Програмата (на линка тук) до неделя, 25. 02. 2024 година Програмата на осведомителния ден и връзката за онлайн присъединяване са налични на същата страница. Работният език на срещата е британски, който е формалният език на Програмата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР