Възможност за избор: Високоефективни plug-in хибридни двигатели и двигатели с

...
Възможност за избор: Високоефективни plug-in хибридни двигатели и двигатели с
Коментари Харесай

Новата Opel Astra Sports Tourer: Старт на поръчките в Германия

Възможност за избор: Високоефективни plug-in хибридни мотори и мотори с вътрешно горене
Оборудване като стандарт: Асистиращи системи за предизвестие за заплаха от преден конфликт и спешно прекъсване, предизвестие за овакантяване на лентата на платното и при унесеност на лидера
Иновативни светлини: Intelli-Lux LED® Pixel Light със 168 LED детайла
Елегантен дизайн: Дързък и с изчистени линии, с Opel Vizor, двуцветен екстериор, изцяло дигитален Pure Panel, AGR ергономични седалки и до 1634 л. размер на багажника

Производството на новото потомство Astra с пет порти преди малко стартира в завода в Рюселсхайм. В Германия стартираха и първите поръчки на напълно новият Opel Astra Sports Tourer. С изчистен и дръзновен дизайн новото комби в компактния клас разполага с новаторски технологии и изцяло цифров, интуитивно ръководен кокпит Pure Panel. Множество най-съвременни асистиращи системи, като предизвестие за преден конфликт с автоматизирано спешно прекъсване, различаване на пешеходци, предизвестие за овакантяване на лентата на платното, различаване на пътни знаци, сигнализация при унесеност, както и круиз надзор с образован ограничител на скоростта са общоприетоо съоръжение във всяка версия. Като алтернатива може да бъде поръчан head-up екран, тъй че фокусът на лидера постоянно да остава върху пътя. Освен това има задоволително място за багаж и съоръжение в товарното поделение, което може да побере до 1634 литра (при прибрани седалки). Автомобилът се предлага с 1,2-литров, трицилиндров турбо, бензинов мотор с непосредствено впръскване (81 kW/110 к.с.) с шестстепенна механична скоростна кутия (WLTP смесен разход на гориво: 5,7-5,6 л/100 км, 130-127 g/km CO2).

Opel продължава своята електрическа атака с производството и предлагането на Astra Sports Tourer. Това е първото електрифицирано комби на марката, което може да бъде поръчано в този момент и като мощен и високоефективен plug-in хибрид. С мощ от 133 kW/180 к.с. и 360 Nm оптимален въртящ миг, спортното и виновното развлечение от шофирането са съвършено съчетани (WLTP1 смесен разход на гориво: 1,2-1,1 л/100 км, излъчвания на CO2 27-25 г/км ). Като plug-in хибрид, новият Opel Astra Sports Tourer може да измине до 60 км (според WLTP) изцяло без обособяване на нездравословни излъчвания в атмосферата.

„ С Opel Astra Sports Tourer вършим същинско изказване в комби сегмента на компактния клас. Моделът разполага с новаторски, цифрови технологии като модерния кокпит Pure Panel, който кардинално се предлага единствено в по-високите сегменти на транспортните средства. В допълнение, ние предлагаме общоприет пакет за Opel с доста място за пасажерите и багажа. Sports Tourer се създава и като plug-in хибрид още при старта на продажбите и ще бъде последван и като напълно акумулаторна електрическа версия в близко бъдеще. И също по този начин автомобилът наподобява фантастично “, съобщи изпълнителният шеф на Opel Уве Хохгешурц.

Подобно на модела Opel Astra-e с пет порти, акумулаторната електрическа версия на новата Astra Sports Tourer ще приключи портфолиото на бестселъра от компактния клас през 2023 година

Красив дизайн и деловитост: Въздействащ екстериор в комбиниране с ежедневна функционалност

Новият модел Opel Astra Sports Tourer, сходно на модела с пет порти, е същинско изказване за дизайна на марката: дръзновен и изчистен, това е първото комби на Opel, който носи новото лице на марката Opel Vizor. В него са интегрирани водещи в класа технологии, като най-новата версия на адаптивната, без отражения Intelli-Lux LED® Pixel Light. Светлинната система с общо 168 LED детайла идва непосредствено от флагманите на Opel Insignia и Grandland. Новата Astra е първото комби, което се предлага със стилно двуцветно покритие на главната част и покрива на автомобила, което я прави да наподобява още по-елегантна.

С габарити от 4 642 x 1 860 x 1 480 милиметра (Д x Ш x В) и височина на товарене от към 600 mm, практичната нова Astra Sports Tourer затвърждава водещата известност на Opel в бранша и показва опциите на марката да предложат незабравим дизайн и гъстота, само че не за сметка на успеваемост и деловитост. Общата дължина е с 60 мм по-къса от тази на предходния модел, с помощта на скъсения челен надвес, само че със доста по-дълго междуосие от 2732 мм (+70 мм), което е с 57 мм по-дълго от това на новата Astra хечбек.

Товарният размер на моделите с мотори с вътрешно горене при сгънати седалки е до 1634 литра. Разполага с практични функционалности като товарния под „ Intelli-Space “, който може да се контролира на две височини и да се разполага под ъгъл от 45 градуса. За още по-голямо улеснение капакът за предпазване на багажника може да се прибира, когато преносимият под е както в горна, по този начин и в долна позиция. Astra Sports Tourer с “Intelli-Space ” ще улесни живота ви и при положение на пръсване на гума. Комплектите за ремонт и първа помощ се съхраняват в интелигентни подови отделения, които могат да бъдат налични от багажника или зоната за сядане на пасажерите. Това значи, че комплектите могат да бъдат достигнати, без да е належащо изцяло да се размества и разопакова багажа. Помислено е за всичко, тъй че освен багаж и съоръжение, само че и предмети като кафези за домашни любимци могат да бъдат комфортно настанени. Дори Astra plug-in хибрид с литиево-йонна батерия, ситуирана в долната част на купето, може да побере до 1553 л. товар.

Скок във времето с новия интериор: Напълно цифров кокпит PurePanel

Интериорът на новата Opel Astra Sports Tourer също прави огромна крачка напред във времето. Напълно цифровият Pure Panel с изкуствен интелект (HMI) предлага на клиентите чисто, интуитивно преживяване. Управлението се реализира посредством извънредно необятен сензорен екран, тъкмо като смарт телефон. Важни настройки като климатичния надзор може да се ръководи непосредствено посредством превключватели. В Astra Sports Tourer кабелите нямат място, тъй като новото потомство мултимедийни информационно-развлекателни системи могат да бъдат свързани към безжични Apple CarPlay и Android Auto посредством съвместими смарт телефони.

Изключителният комфорт на седене е стандарт за Opel. Разработени от дизайнерските екипи на марката, предните седалки на новата Astra Sports Tourer са сертифицирани от Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Ергономичните седалки са най-хубавото, което компактният клас може да предложи, включващи необятна гама от варианти за контролиране според от равнището на съоръжение, от електропневматична опора на кръста до регулируеми странични опори. В Nappa кожа даже оферират вентилация и масаж за лидера и пасажера начело, както и отопление за предните и задни седалки.

*ИЗточник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР