Възможно ли е в една двойка да няма разправии? Едва

...
Възможно ли е в една двойка да няма разправии? Едва
Коментари Харесай

10 съвета за успешно сдобряване след скарване

Възможно ли е в една двойка да няма разправии? Едва ли. Когато двама души се съберат на едно място, рано или късно идват несъгласията. Разправиите са неизбежни по този начин, както са неизбежни дъждовете през май, пухчетата от тополите, мухите. Неприятни са, само че не ни пречат да се радваме на сезона. Важното е, че след дъжда изгрява слънце и всичко наподобява още по-красиво и свежо. Подобно нещо се случва и с хората, които знаят по какъв начин да се помирят след сложните моменти.

1. Бройте до 10

Наистина работи. Когато чуете нещо, което не ви харесва или не сте съгласни, не забравяйте да поемете надълбоко мирис и да преброите до 10. Не желаете да нараните колегата си поради моментния си яд, нали?

2. Създайте си специфичен „ стоп “ сигнал

Когато несъгласието с колегата ви приближи точката на шупване, е доста значимо да укротите бурята, като употребявате скришен сигнал, за който сте се разбрали по-рано. Това може да бъде жест или да вземем за пример, някаква странна или смешна дума. Така сигнализирате на колегата си, че сте покрай прага си на самообладание и не желаете да го прекрачвате.

3. Не се опитвайте да спечелите

Не е това задачата ви, нали? Не е нужно постоянно да сме прави. В разногласието с близкия човек няма такова нещо като вярно или неверно. Дори сте мощно уверени в нещо по време на разногласието, постоянно то не е толкоз значимо след известно време. Опитайте, и ще видите разликата.

4. За някои неща просто не си коства да се водят борби

Съвсем обикновено е да имате разнообразни отзиви, изключително когато би трябвало да свикнете с метода на живот на другия. Но има неща, за които не си коства да се караме, и в дълготраен проект те причинят единствено стрес и засегнатост. Изберете умно за кое си коства, и за кое – не, да спорите.

5. Прегърнете колегата си

Когато има недоумение или противоречие, последното нещо, което желаете да извършите, е да имате физически контакт с индивида против вас. Този контакт обаче ви припомня, че обичате този човек и желаете да бъдете дружно. Не се опасявайте да поискате прегръдка и да бъдете задоволително великодушни, с цел да я дадете. Така може да попречите на разногласието да ескалира.

6. Направете едно „ невероятно “ нещо

Нека го признаем – склонни сме да тълкуваме всичко, което нашите сътрудници вършат или споделят в параленост с тяхното минало, и доста постоянно – в негативен смисъл. Ако не измие съдовете, това е, тъй като в никакъв случай не е помагал в кухнята. Ако удари колата, това е тъй като постоянно кара невнимателно, и така нататък Направете това „ невероятно “ нещо: пробвайте се да разберете за какво се усеща по този метод и се пробвайте да обърнете нещата. Това ще промени напълно нещата.

7. Не е ужасно да си легнете ядосани

Въпреки това, което си мислим, психолози настояват, че не е нужно нещата да се позволяват на самия ден, в който сте имали огромен скандал. Отделете си време, починете си и се пробвайте да станете рано на идващия ден. Не се тормозете: нищо няма да се случи с връзката ви през нощта.

8. Внесете малко комизъм

Пошегувайте се за нещо. Това е превъзходен метод да разчупите напрежението. Но не се опитвайте да сте иронични или жестоки към колегата си – един почтен жест или смешна дума постоянно оказва помощ.

9. Бъдете наясно с позицията си

Винаги са нужни двама души и две позиции, с цел да има спор. Докато вдишвате надълбоко в продължение на 10 секунди, помислете какво ви кара да се чувствате ядосани, засегнати или афектирани. Не се опасявайте да поемете отговорност.

10. Осигурете доза наслаждение

Околната среда към вас и вашият сътрудник има свое лично въздействие върху вашите взаимоотношения. Негативната атмосфера може елементарно да трансформира несъгласието в огромен скандал. Ако сте гладни или сте на шумно място, където не се чувате добре, напрежението ще се усили. Помислете по какъв начин да си осигурите доза наслаждение, което може да работи и за двамата, да вземем за пример чаша топъл чай или разходка на открито. Така и двамата ще усетите, че не е подобаващият миг да се карате: е време да вечеряте и да се отпуснете.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР