Възможно ли е след настъпването на Нова година да започнем

...
Възможно ли е след настъпването на Нова година да започнем
Коментари Харесай

Съвети на психолози: Как да започнем Новата година след празниците


Възможно ли е след настъпването на Нова година да стартираме нов живот, какъв брой опита ще ни се удаде да създадем и какви клопки могат да ни чакат по пътя? На тези въпроси се стопират психолози пред РИА Новости.

Желанието за начало на нов живот след пердах с възглавници може да наподобява провалено, счита психологът Олга Маховская. „ Рязък старт, до момента в който всички са до масите, е доста сложен. Но в случай че някой желае фактически да направи нещо, би трябвало да го прави неотложно, без да размишлява “, споделя тя.

Според нея руснаците са склонни да отсрочват осъществяването на своите заветни стремежи до настъпването на идеални условия за това. Само че с цел да не се случи това, всеки си намира опрощение: или е болен, или заплатата е ниска и т. н. „ Това е поддаване на неуспеха, с цел да не носиш отговорност при сериозен неуспех “. В същото време новогодишните празници не могат да бъдат наречени неефикасно изгубено време. Защото човек се отпуска, фантазира и това е значимо за началото на годината – да схванеш какво би желал. „ Мечтите се сбъдват, когато са съответни, когато вярно се правят оценка опциите “, прибавя Маховская.

Проф. Алексей Осницкий счита, че възможностите за начало на живот по нов метод след Нова година са по-големи, в сравнение с след един от постоянните понеделници, тъй като просто празникът е по-знаково събитие. По думите на професора един от признаците за това е, че след празниците внезапно се усилва посещаемостта на фитнесклубовете, което е образец за опита за начало на нов живот. Според него новото начало би трябвало да е придружено от автономия и решение какво тъкмо искаш, а не да се оглеждаш какво вършат другите.

„ Трябва да се разбере, че при всяко ново начинание има инерционен, спирачен път. Той лишава известно време и би трябвало да се подготвиш за това. Например би трябвало изначало да купиш нужните артикули, да предупредиш фамилията, да схванеш, че след три дни може да се провалиш, само че какво от това “, споделя Маховская. Според нея човек мъчно може изведнъж да разбере всичко, заради което „ би трябвало да си дава право на три опита, тъй като би трябвало да преговаряте с детето вътре в себе си, с детското „ Аз “, което се съпротивлява “./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР