Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на

...
Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на
Коментари Харесай

Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на Марс?

Възможно ли е след 7 години хора да стъпят на Марс? Да, съгласно милиардера Илон Мъск. Той показа новите галактически кораби за подчинение на Червената планета.

Да се пренесем в фантазиите на Илон Мъск за 2022 година - до тогава върху Марс са стъпвали единствено роботизирани апарати на НАСА и Европейската галактическа организация. Но след 6 или 8-месечно пътешестване от Земята към Червената планета се доближава един от корабите на компанията " Спейс Екс ".

Той носи на борда си съоръжение, с което ще бъдат построени пространствата за откривателите на Марс. След 2 години, през 2024 година, с подобен галактически транспортен съд ще дойдат и първите заселници. Това е оптимистичният сюжет за кацането на хора върху Червената планета. Но въпросителните и заплахите към момента надвиват.

„ Вярвайки в бъдещето, дано приемем, че то ще бъде по-добро от предишното. Не мога да си показва нещо по-вълнуващо от това да летим в Космоса и да бъдем измежду звездите”, споделя Илон Мъск.

--> Милиардерът приготвя кораби с нов вид мотори и задоволително сигурни, с цел да доставят оборудването и хората невредими върху Марс.

“Той е прочут със своите леко оптимистично проекти, само че не е да не реализира задачите си. Всъщност всичко, което до момента е споделил, че може да реализира, става рано или късно реалност”, разяснява Тихомир Димитров, експерт по галактически науки.

Слънчевата радиация и рисковите космически лъчи са измежду смъртните рискове, които заплашват покорителите на Червената планета.

“Хората, които ще пътуват до там, ще бъдат подложени на много сериозна радиация, както и престоят им там също. Но тази радиация не е смъртоносна за интервала, за който ще пътуват. Има други компликации, да вземем за пример свързани с кацането и по-късно излитането от Марс”, означи доцент Д-р Евгени Овчаров, началник на катедра „ Астрономия” в Софийския университет.

Целта на учените е да върнат невредими на Земята хората, които първи ще стъпят на Марс.

“Ще има такава опция - галактическите кораби, които сега проектира “Спейс Екс, а и НАСА, те ще изхвърчат от стартова площадка, която ще се построи на Марс, ще летят с гориво, което може да се създаде на Червената планета”, акцентира Тихомир Димитров.

За кацането на хора върху Марс евентуално ще помогне и уредът „ Люлин”, създаден от български учени. И в този момент той е в орбита към Червената планета, с цел да събира данни за равнищата на радиацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР