Възможно ли е пътуване във времето, докато се движим в

...
Възможно ли е пътуване във времето, докато се движим в
Коментари Харесай

Да спиш в леглото на Бай Тошо – приказка за Свети Врач и неговите лебеди

Възможно ли е пътешестване във времето, до момента в който се движим в пространството – 30-и-няколко години обратно да вземем за пример? О, да! В България има няколко резиденции, употребявани от Тодор Живков, само че единствената достоверна, която в действителност връща часовника през втората половина на соца „ от-до” е Свети Врач над санданското село Поленица – нещо като 3-4 минути с кола нагоре и все нагоре от Австрийския хотел в центъра на балнеокурорта.

Ако Илия Павлов остави своя олигархичен отпечатък на Арбанаси, а след гибелта му Перла стана къща на духове, Евксиноград си е от царско време, а Правец е недостъпна, тази резиденция си е тъкмо, каквато я е оставил.

Направена малко преди рухването му от власт, тя е нещо като връхната точка на соца като дизайн и архитектура. Екстериорът по нещо припомня на пипаната от доста управляващи резиденция Бояна – изключително приказния парк. Две езера с лебеди, приятни алеи за разходки, декорирани с водни каскади в близост, кортове за тенис, средиземноморска растителност със особено внимание към кой знае за какво не отглежданите всеобщо у нас маслини, мястото е прелестно.

Разположено на няколко прилежащи възвишения, от него се открива невероятна гледка на десетки и десетки километри във всички направления към върхарите на Пирин, Беласица и другите по-малки планини в покрайнината.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР