Възможно ли е един ден Германия да има управление подобно

...
Възможно ли е един ден Германия да има управление подобно
Коментари Харесай

Крайнодесните популисти в Германия набират скорост: Президентът призова за спиране на омразата и внушенията на страх

Възможно ли е един ден Германия да има ръководство сходно на това през 1934 година?

В пет федерални провинции в Германия крайнодясната популистка партия „ Алтернатива за Германия “ има рейтинг покрай или над 30%. В лятното си изявление за телевизионния публичен канал Цет Де Еф немският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани жителите да гласоподават отговорно и да осъзнават следствията от вота си, съобщи кореспендентът на БНР.

В немските провинции Саксония, Тюрингия, Саксония-Анхалт, Бранденбург и Мекленбург-Предна Померания крайните популисти от „ Алтернатива за Германия “ имат утвърждение, което доближава или даже надвишава 30%. За федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер числата са " притеснителни ", както сподели той в изявлението.

" Трябва още веднъж да се научим да водим разногласията между тях демократично. Не с ненавист и не с насъскване. Трябва да възпрем бизнеса със страха в тази страна. Ние нямаме потребност от политици, които внушават боязън, а от такива, които вземат решение проблеми ", уточни Щайнмайер.

Въпреки това, сподели още президентът, би трябвало да се демонстрира " схващане към обстоятелството, че хората имат въпроси и са обезпокоени ". От 2008 година насам трябваше да бъдат преодолени доста рецесии. В момента „ Алтернатива за Германия “ повдига въпроси, на които " доста хора чакат отговори ", съобщи Щайнмайер. И точно това би трябвало да дават политиците, сподели той. " Какво ще се случи с моята работа, по какъв начин ще се развива инфлацията, къде се нареждаме вярно във войната на Русия против Украйна, какво ще се случи с придвижването на бежанците по границите на Европа? ".

Всеки гласоподавател поема обаче и отговорност за това, което прави. И в случай че жителите укрепват партия, която способства за брутализирането на дебатите, то това също е отговорност на виновния жител.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР