Възможно ли е да поддържаме стройна фигура, ако не можем

...
Възможно ли е да поддържаме стройна фигура, ако не можем
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако всеки ден ядем тестени изделия?

Възможно ли е да поддържаме стройна фигура, в случай че не можем да живеем и ден без тестени произведения.
Според именитата София Лорен, която на 86 години и към момента е в брилянтна форма, това е изцяло допустимо. Тя не крие, че дължи тайната на младостта си на тестените произведения и по-специално на пастата.
Но прецизира, че към тях не би трябвало да се прибавят висококалорични сосове.
Диетологът Линзи Кейн е на същото мнение. Тя разкри какво се случва с тялото ни, в случай че всеки ден консумираме тестени произведения.
Получаваме повече сила
За маратонците натоварването с въглехидрати е способ за увеличение на енергийните ресурси на тялото преди съревнование. В последна сметка комплицираните въглехидрати са главният източник на сила за организма ни. В тялото те се разграждат до глюкоза, остатъкът от която може да се съхранява като гликоген (обикновено в мускулите или черния дроб) за по-късна приложимост.
Подобрява се настроението ни
 С този трик в никакъв случай повече няма да изхвърляте самун (ВИДЕО) С този трик в никакъв случай повече няма да изхвърляте самун (ВИДЕО)
Грехота е да се хвърля самун, само че на всеки се е случвало да прати в кофата за отпадък мухлясали или просто баяти филийки. Всъщност има про...
Сложните въглехидрати в действителност могат да оказват помощ за стимулиране на производството на серотонин от мозъка, който е прочут като хормон на щастието. Той също по този начин играе значима роля в поддържането на здравето на костите и оказва помощ за заздравяването на рани.
Серотонинът оказва позитивен резултат върху централната нервна система и аминокиселината триптофан. Така че феновете на пастата са по-малко склонни към бодърствуване и меланхолия. 
Доставяме на тялото си витамини и минерали
Да, тестените произведения са освен източник на въглехидрати, само че те ни набират забележителна част от жизненоважните микроелементи. Медта и желязото поддържат производството на червени кръвни кафези и превоза на О2. Селенът и манганът оказват помощ на антиоксидантите да се борят със свободните радикали, които предизвикват инфектиране, прибързано стареене и хронични болести. Фосфорът играе забележителна роля в здравето на костите, а витамините от група В са свързани с енергийния метаболизъм. Всички тези скъпи субстанции можем да си набавим посредством потреблението на пълнозърнести тестени произведения.
Има риск от утежняване на храносмилането
 Имате останал изсъхнал самун? Направете тази лесна баница Имате останал изсъхнал самун? Направете тази лесна баница
Мързеливата баница не е тъкмо баница в смисъла на обичайна българска баница, само че пък като се употребяват съвсем същите артикули, единствено...
Усещане за задоволеност, тежест в стомаха и други неприятни признаци в стомашно-чревния тракт също могат да се появят при несъразмерна консумация на тестени произведения. В резултат - отичане на корема. Освен това е вероятен внезапен скок в кръвната захар и вместо по-енергични да се чувствате отпаднали и сънливи. Следователно,  обърнете внимание на размера на порцията. Той би трябвало да е с размера на пестник.
Възможно ли е да се ядат тестени произведения по време на диета?
Тестените произведения от твърда пшеница съдържат много огромно количество нишесте. В случая става въпрос за резистентен на храносмилателни сокове на стомашно-чревния тракт артикул. Това нишесте работи като пребиотик - оказва помощ за подхранването на потребните бактерии в червата. То също по този начин усилва производството на късоверижни мастни киселини като мастна киселина, намалява равнищата на захар след хранителна хипергликемия, усъвършенства чувствителността към клетъчния инсулин, намалява холестерола в кръвта и ни кара да усещаме задоволеност за по-дълго време. 
Следователно продуктите, съдържащи нишесте, могат да се употребяват за намаляване.
Но в тази ситуация обърнете внимание на една специфичност - устойчивото нишесте се образува във варени и по-късно охладени артикули. Тоест, доста по-здравословно е да ядете охладени тестени произведения като част от салата, в сравнение с прясно сварени или изпечени и горещи тестени произведения.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР