Възможно ли е да бъдем безгранично щастливи? Да бъдем волни

...
Възможно ли е да бъдем безгранично щастливи? Да бъдем волни
Коментари Харесай

Защо правилата понякога са полезни

Възможно ли е да бъдем безгранично щастливи?

Да бъдем волни като птиците, да не се съобразяваме с нищо и да вършим каквото си желаеме: това звучи като сбъдната фантазия. Представете си единствено, че в живота ви липсват всевъзможни ограничавания – това би могло да е хубаво, единствено в случай че става дума за туристически дестинации, избор на специалност или на сътрудник. Но по този начин ли е и в човешките взаимоотношения? Трябва ли да вземем за пример постоянно да споделяме това, което мислим? Истината е, че в случай че не се съобразяваме с другите, елементарно можем да прекрачим границите и да нараним себеподобните си. Следователно не може без заобиколки. Това се отнася и за материалните неща. Какво мога да си разреша и какво не? Ето за какво постоянно се усещаме по-добре, когато разпоредбите на играта са ясни и знаем в какви граници можем да се движим.

3 значими граници, които са нужни в живота

1. Физически граници

Прегръщате сътрудника за рождения му ден, просто тъй като по този начин ви идва от вътрешната страна? Ако това е сътрудник, който не познавате изключително добре, концепцията не е добра. По предписание физическото прикосновение е за хора от частния ни живот – членове на фамилията, близки другари или съкровен сътрудник. Когато границите са размити – т.е. когато нещата не са напълно ясни, по-добре да се въздържате от физически контакт, даже от на пръв взор безобидното потупване по рамото. Едно крепко здрависване би свършило работа и в никакъв случай не би се изтълкувало неправилно. Всичко друго би могло да подразни или смути отсрещния.  

2. Материални граници

Кой не мечтае да завоюва от лотарията и по този начин да реализира всичките си (материални) стремежи? Голям брой семейства задлъжняват, тъй като теглят от ден на ден заеми или изплащат покупките си на вноски. При огромни придобивки, като пазаруването на жилище или кола, това е възможно. Все отново е по-добре човек да познава финансовите си граници и да не се изхвърля ненужно. Освен в случай че не разполагате с неограничени средства, би трябвало знаете до каква степен може да се простирате и да умеете да се справяте с наличните си пари. Всичко останало би ви потопило в задължения.

3. Емоционални граници

Има хора, които не ни работят добре, или служебни задания, които са свръх силите ни. За да се отбраните, е значимо да познавате прочувствените си граници. Както в частната, по този начин и в професионалната сфера не трябва да позволяваме прочувственият ни живот да страда, а енергийното ни равнище да е непрестанно снижено. Докато в частната сфера бихме могли напълно да се дистанцираме от хората, които ни въздействат зле, то в професионалната нещата са по-сложни. Все отново би трябвало да си изясним кое е това, което изцежда силите ни, и от каква помощ се нуждаем. Понякога едно изрично „ Стига! “ или „ Не! “ може да сътвори чудеса, с цел да се очертаят ясни граници.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР