Възможно е успеха на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за

...
Възможно е успеха на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за
Коментари Харесай

Прогноза: Възможен е пробив и към формирането на правителство

" Възможно е триумфа на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание да са пробив и към образуването на държавно управление ", сподели пред Euronews Bulgaria политологът Георги Киряков.

Това, по думите му, е първата стъпка, която сега двете партии извършват – да стигнат до консенсус по главните цели.

" 70% от българските гласоподаватели желаят постоянен кабинет и това беше ясно чуто и разбрано както от ГЕРБ-СДС, по този начин и от ПП-ДБ. Обраха риториката си по време на акцията и не се атакуваха толкоз остро ", разяснява Киряков.

Според него, би трябвало да отпадне главната разграничителна линия сред двете партии, а това е доверие сред водачите, гласоподавателите и сред тях самите като политически сили.

Георги Киряков сподели още, че би трябвало да се прави разлика сред присъединяване на ПП-ДБ в кабинет с ГЕРБ, а друго е поддръжка на ГЕРБ за кабинет, в който присъединяване на ГЕРБ няма. Според него различен значим аспект може да е фигури от ГЕРБ да нямат директно присъединяване в Министерски съвет, само че е значимо и по какъв начин ще бъде разпределен вторият ешелон.

" Трябва да се реализира консенсус и да има някакъв кабинет -това ще накара и доста хора, които са се отказали да гласоподават да излязат още веднъж на последващи избори ", добави Киряков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР