Възможно е редовно правителство, това казаха плитологът Цветанка Андреева и

...
Възможно е редовно правителство, това казаха плитологът Цветанка Андреева и
Коментари Харесай

Анализатори: Възможно ли е редовно правителство?

Възможно е постоянно държавно управление, това споделиха плитологът Цветанка Андреева и журналистът Константин Вълков. Според Андреева това ще бъде евроатлантически кабинет, а съгласно Вълков то би било с водеща фигура ГЕРБ, министри от ГЕРБ и специалисти, подкрепени от Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и евентуално Българска социалистическа партия.

Утре в 11 часа ще се срещнем с Движение за права и свободи, в 13 часа – с Българска социалистическа партия, а в 15 часа – с „ ИТН “, сподели още тя

„ Моята версия за ръководство в една страна е държавно управление на малцинството . Това е единственият метод, по който хората могат да решат по-късно за кого да гласоподават. От самото начало беше ясно, че държавното управление ще се случи по методът, по който представителите на ГЕРБ споделят “, сподели журналистът Константин Вълков.

По думите му в никакъв случай не е имало вид в средите на ГЕРБ да има коалиция с ПП-ДБ.

Имаме съществени запаси по програмата на ПП-ДБ, сподели той в коридорите на Народното събрание

„ Втората мощ нямаше по какъв начин да сформира държавно управление, те попаднаха в клопката на ГЕРБ, показаха кабинет, което не биваше да вършат. Задава едно пораженческо мислене. Как по този начин под давление на първата политическа мощ ти представящ кабинета. Буквално след минути от оповестяването Борисов направи на пух и прахуляк този кабинет “, добави той. 

ГЕРБ-СДС с изискване за проектокабинета „ Денков “, „ Възраждане “ и „ ИТН “ не го харесаха, а Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия резервираха безмълвие

Според политолога Цветанка Андреева еднопартиен кабинет е катастрофична тактика. 

„ Другият метод, който звучи доста по-разумно е коалиция. Вече алтернативата не е избори или кабинет, а коалиция или избори. Това, което ГЕРБ постоянно са предложили е коалиция. Едно държавно управление на малцинството не е реформаторско “, сподели политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ ПП-ДБ може да последва съдбата на Има Такъв Народ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР