Възможно е Живко Коцев да е бил поел ангажименти, че

...
Възможно е Живко Коцев да е бил поел ангажименти, че
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Външният министър отстъпи от българската позиция за Русия

Възможно е Живко Коцев да е бил поел задължения, че ще спомага на обвиняването за доказване на избрани условия и откакто не е спазил тези задължения, прокуратурата е формирала друго отношение към него. Възможно е и в процеса на следствие прокуратурата да е добила спомагателни данни, които към този момент са наложили да се смени неговия статут от очевидец на обвинен. Това сподели някогашният ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев в " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

 

Той уточни, че дейностите по отношение на Коцев са били меки. „ С подобен вид държание, което показва, той не може да остане в Министерство на вътрешните работи ", съобщи Йовчев.

 

Бившият ръководител на ДАНС уточни, че главният въпрос е дали имаме проблем с честността на чиновниците в системата за сигурност, и в случай че тя не е на нужното равнище какво би трябвало да се направи. Йовчев добави, че сходни кавги постоянно се употребяват от политиците, изключително в предизборна акция.

 

По мотив фотосите на Бойко Рашков с татко и наследник Димитрови и изказванията му по тематиката, Йовчев сподели, че някогашният министър не звучи безапелационно. „ Поведението на Рашков не може да бъде целесъобразно ", сподели той.

 

Йовчев разяснява думите на служебния външен министър Стефан Димитров в посока на поддръжка от страна на България за използването на украинската " Формула за мир " и на самодейността на Швейцария за привикване на първата Среща на върха за мира през юни.

 

„ Това може да се пояснява като оттегляне от българската позиция. Не е работа на външния министър да образува лична позиция по външната ни политика. Това е работа на Министерския съвет и на Народното събрание ", съобщи Йовчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР