Възможно е и вие да сте попадали на клипчета в

...
Възможно е и вие да сте попадали на клипчета в
Коментари Харесай

Защо КОТКИТЕ се плашат до смърт от краставици

Възможно е и вие да сте попадали на клипчета в интернет, на които котки се плашат до гибел от краставици. За това обаче си има разумно пояснение и ние ще се опитаме в резюме да ви представим най-важното от животинската логика на психиката.

Краставицата е страшна за котките, когато изведнъж се появи пред тях. Със сигурност вашият домакински любим няма да побегне, в случай че види зеленчука върху масата или ви следи по какъв начин режете краставица за салата.

 5 здравословни аргументи да си вземете котка СЕГА! 5 здравословни аргументи да си вземете котка СЕГА!
1. Котките понижават риска от сърдечносъдово заболяване Мъркащият домакински любим е пъклен потребен за сърдечносъдовата система в дългос...

Ако обаче поставите зеленчука зад котката, до момента в който тя се храни или спи и изкуствено се опитате да й привлечете вниманието, ще станете очевидци на много по-различна реакция. Неподозиращото нищо животно ще изпадне в суматоха. Котките са привикнали да имат надзор над обстановката. Внезапната поява на краставицата би могла доста да ги шокира.

Котките асоциират краставицата със змия и точно това предизвика техния боязън и безпокойствие. Когато животното забележи зеленчука зад себе си, ще потърси метод да се отдалечи оптимално бързо от мястото си и да се защищити.

Това е и повода първата реакция на котките да е толкоз шокираща и те да вършат голям скок обратно.

Дори да ви се прииска да тествате това, нашият съвет е да се въздържате. Все отново дано не забравяме, че любимците ни няма да го одобряват като игра, а ще се уплашат до гибел от предмета, който те свързват със опасност за живота си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР