Възможно е дори с половината от привичния брой на цилиндрите

...
Възможно е дори с половината от привичния брой на цилиндрите
Коментари Харесай

Mercedes-AMG SL 43 – със само четири цилиндъра, но с як демараж - видео

Възможно е даже с половината от привичния брой на цилиндрите Mercedes-AMG SL да е много пресен и динамичен. След първите две версии с V8 на Mercedes-AMG SL, швабите към този момент изкараха и четирицилиндрова версия, наречена SL 43. И тя в действителност има всичко належащо за крепък демараж.

Защото макар „ единствено “ два литра работен размер, силовият пакет с технологията на Формула 1 обезпечава мощ от 280 кВт/381 к.с., като спомагателните 10 кВт/14 к.с. са налични за малко време. Това става допустимо с помощта на електрическия турбокомпресор за отработени газове, употребен за първи път в сериен автомобил. Той се ръководи посредством 48-волтова електрическа система на транспортното средство, която също зарежда ремъчно задвижвания запалител генератор (BSG).



„ Новата форма на зареждане подсигурява изключително спонтанна реакция в целия диапазон на оборотите на мотора, като по този метод предлага още по-динамично преживяване при шофиране и в това време покачва успеваемостта “, споделят от Афалтербах.

В числа - SL 43 форсира от място до 100 км/ч единствено за 4,9 секунди и има оптималната скорост от 275 км/ч. Mercedes-AMG дефинира разхода съгласно стандарта WLTP от 8,9 до 9,4 литра на 100 километра.

Ако желаете да различите SL 43 от по-мощните му събратя, би трябвало да го погледнете по-отблизо - новият модел от начално равнище се предлага с модифицирани предни и задни престилки и с кръгли вместо квадратни двойни ауспуси.

Все още не е ясно по кое време ще може да се поръча новото попълнение. Mercedes-AMG към момента не е съобщил цената, само че по всяка възможност бъркането в джоба на купувача ще е най-малко към 130 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР